Genel

Koronavirüs ve kene derken, şimdi de o ortaya çıktı! Vatandaşların korkulu rüyası oldu! Çok fazla var!

Sivas’ta site bahçesinde görülen ve halk arasında Sarı Kız olarak adlandırılan et yiyen örümcek, herkesi tedirgin etti. Sivas’ın Eğriköprü Mahallesi’nde bulunan bir sitede ortaya çıkan Sarı Kız, canlı bir şekilde yakalanarak, cam kavanoza hapsedildi.

YETKİLİLERDEN YARDIM BEKLENİYOR

Sitede görevli olan Hasan Hüseyin Gülek, yakalamış olduğu et yiyen örümceği şişeye koyarak muhafaza etti. Gülek, örümcek için yetkilerden yardım beklediğini ifade ederek, bu örümceği ilk defa gördüğünü söyledi.

Koronavirüs ve kene derken, şimdi de o ortaya çıktı! Vatandaşların korkulu rüyası oldu! Çok fazla var!

ÇOK FAZLA VAR

Gülek, açıklamasında bu örümcek türünün çok fazla olduğunu ifade ederek, 40 yaşında bu türü ilk defa gördüğünü şu sözlerle ifade etti:

“Geçen günlerde sarı kız örümceğinden birkaç tane bulmuştuk, onları öldürdük. Geçtiğimiz gün ise çocuklarla birlikte sitenin önünde duvara tırmandığını gördük. Canlı bir şekilde yakaladık, iki gündür kavanozun içinde duruyordu öldü. Bu aralar çok fazla var. Bu tehlikeli olan cinsindenmiş, et yiyenmiş. Ben 40 yaşındayım, ilk kez gördüm. Buraların ilaçlanıp, dezenfekte edilmesi gerekiyor. Sitenin içerisinde bir sürü çocuk oynuyor”