Genel

Normalleşmeye adım adım! Belediyeden dev adım! Artık yeni dönem başladı..

Salgın döneminde uzmanların en çok uyardığı konulardan bir tanesi sosyal mesafe. Sosyal mesafe kuralarının salgının yayılması önlemek adına oldukça önemli bir kriter olduğunun her fırsatta altı çiziliyordu. Konuyla ilgili Bağcılar Belediyesi’nden dev adım geldi. Vatandaşlar artık parklarda 1,5 metrelik aralıklarla tek kişilik bankalara oturacak.

TEK KİŞİLİK BANKA SİSTEMİNE GEÇİLDİ

Salgının yayılmasını önlemek için belediye, sosyal mesafe kuralına destek vererek, tek kişilik bankaları, kullanıma sundu. Bağcılar Belediyesi Park ve Bajçeler Müdürlüğü tarafından özel bir şekilde üretilen tek kişilik bankalar, üç kişilik bankaların kesilip, küçültülmesiyle oluşturuldu. Yeni hazırlanan banklar 1,5 metre aralıklarla yerleştiriliyor.

SOSYAL MESAFE KURALARINA DESTEK OLMAK İSTEDİK

Konuyla ilgili açıklama yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, vatandaşların sosyal mesafe kuralarına uyma amacıyla, ilçenin tek banklarla donatıldığını belirterek, açıklamasında şu ifadeyi kaydetti:

“Parklarımız ve nostalji bahçelerimiz çok tercih ediliyor. Özellikle büyüklerimiz buralarda yaşıtlarıyla zaman geçiriyorlar. Güneşli havalarda da bu mekanlar dolup taşıyor. Biz de sosyal mesafe kuralına uymaları konusunda onlara destek olmak amacıyla, ilçemizi tek kişilik banklarla donattık. Banklar sayesinde herkes belirli bir sosyal mesafede tutulmuş oluyor. Birbirlerine yakın olmayacaklar ama iletişimlerinde de kopukluk olmayacak”