Gündem

14 bin 500 personel alımı başvuruları ne zaman başlıyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hastanelere 14 bin 500 personel alımı yapılacağına dair yaptığı açıklama sonrası YÖK Başkanlığı, hangi kadrolara kaç personel alımı yapılacağına dair detaylar verdi. Alınacak sağlık personellerin ve işçilerin, çeşitli kamu üniversitelerin bünyesinde daimi olarak istihdam edileceğini bildiren YÖK, farklı mesleklerden 5 bin 865 işçi ve farklı branşlardan 8 bin 635 sağlık personeli alımı yapılacağını bildirdi.

HANGİ KADROLARA KAÇ PERSONEL ALINACAK?

Hangi kadrolara kaç personel alımı yapılacağına dair yapılan açıklamada; ‘’5814 Hemşire, 1130 Sağlık Teknikeri, 295 Röntgen Teknisyeni, 247 Laborant, 219 Ebe, 129 Fizyoterapist, 118 Eczacı, 101 Diyetisyen, 89 Psikolog, 87 Biyolog ve çeşitli ünvanlarda 406 adet olmak üzere toplam 8635 sözleşmeli personel, ayrıca 5865 adet çeşitli ünvanlarda sürekli işçi kadrosuna alımlar yapılacak’’ denildi.

Hangi mesleklerden ve hangi öğrenim şartlarından işçi alımı yapılacağına dair kesin bilgi, İŞKUR sayfasında yayınlanacak ilan içeriğinde belli olacaktır. Henüz, hangi mesleklerden işçi alımı yapılacağına dair kesin bilgi şu aşamada yoktur.

PERSONEL ALIMI BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

YÖK Başkanı Yekta Saraç, 14 Bin personel alımı için başvuruların ne zaman olacağına dair net bir tarih vermedi ama, Koronavirüs pandemisinin artmasından dolayı, en kısa zamanda başvuruların başlanacağı belirtildi. Yapılan açıklamalar ışığında önümüzdeki hafta içinde başvuruların başlaması bekleniyor.

BAŞVURULAR NEREYE NASIL YAPILACAK?

5 bin 865 işçi alımı ile ilgili başvurular, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR)’un resmi internet sayfası üzerinden online olarak yapılması bekleniyor. 8 bin 635 sağlık personeli alımı için başvurular ise ÖSYM tarafından yayınlanması beklenen tercih kılavuz ile yapılması bekleniyor!..

KPSS ŞARTI VAR MI?

Diğer alımlarda olduğu gibi, 8 bin 635 sağlık personeli alımı içinde KPSS şartı istenmesi bekleniyor. KPSS taban puan şartı, yayınlanacak resmi alım ilanında kesinlik kazanacaktır.

ŞU ANDA BAŞVURULAR DEVAM EDEN KAMU İŞ İLANLARINI GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ