Gündem

30 gündür vaka görülmeyen şehirde korkulan oldu! Çok sayıda kişi karantinaya alındı

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyelerinin tüm uyarılarına uyan illerin başında gelen gelen Artvin’de 30 gündür koronavirüs vakası görülmüyordu..

KORKU VE PANİĞE NEDEN OLDU

Son gelen bilgilre göre 30 gündür kovid 19 vakası görülmeyen Artvin’de 4 kişinin Covid-19 test sonucu pozitif çıkması şehirde yaşayanlar arasında korku ve paniğe neden oldu.

Artvin’de koronavirüs vakalarının ortaya çıkmasının ardından kovid19 testi poozitif çıkan kişinin ailesine yapılan testlerde 3 kişide daha koronavirüs tespit edildi. 4 vatandaş Artvin Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınırken, temasta bulunduğu kişiler ise filasyon taraması kapsamında belirlenmeye çalışılıyor.

30 gündür vaka görülmeyen şehirde korkulan oldu! Çok sayıda kişi karantinaya alındı

KORONAVİRÜS ARTVİN’E BURSA’DAN GELMİŞ

Koronavirüs vakalarının nasıl ortaya çıktığı ile ilgili yapılan araştırma sonucunda Artvin’e vakaların Bursa’dan gelen 3 kişiden dolayı kaynaklandığı belirlendi. Bursa’dan cenaze için gelen kişinin cenaze merasimi ve sonrasında oluşan sosyal ortamlar nedeniyle kalabalık bir temas listesinin olduğu belirlenirken, ilk planda ilde 23 kişi karantina altına alındı. İlk olarak il dışından gelenler olmak üzere tüm vatandaşların, virüs taşıyıcısıymış gibi hareket etmeleri istendi. Sosyal mesafe kuralına uyulması, maskesiz sokağa çıkılmaması ve el hijyenine dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulunuldu.

30 gündür vaka görülmeyen şehirde korkulan oldu! Çok sayıda kişi karantinaya alındı

Artvin’de Vali Yılmaz Doruk ve Belediye Başkanı Demirhan Elçin, koronavirüs vakalarının görülmemesi üzerine halkı rehavete kapılmaması konusunda uyardıkları, “Hiçbir şey bitmiş değil” ifadelerini kullandıkları ortaya çıktı.

30 gündür vakanın görülmediği Artvin’de koronavirüs uyarıları da başa döndü. Şehir genelinde koronavirüs yayılmaması için yeniden tedbirler alınmaya başlandı.