Gündem

31 Bin Hükümlü Erken Tahliyeden Yararlandı

671 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun’a  geçici madde eklenmesiyle, bazı hükümlülerin erken tahliyesinin yolu açıldı.

17 Ağustos 2016’dan bugüne kadar bu geçici madde doğrultusunda, 31 bin 482 hükümlü tahliye edildi. Öte yandan kapalı cezaevlerinden açık cezaevlerine geçen hükümlü sayısı da 11 bin 424 oldu.


Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın konu ile ilgili yaptığı açıklama sonrasında, 1 Temmuz 2016 tarihinden önce işlenen suçları kapsayan  düzenleme neticesinde tahliye işlemleri başlamıştı.

Yeni düzenlemeye göre; Türk Ceza Kanunu’nun kasten öldürme, alt soya, üst soya, eşe veya kardeşe ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı işlenen kasten yaralama veya neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama suçları, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, özel hayata ve hayatın gizli alanına karşı suçlar, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar, casusluk ve Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçları işleyenler kapsam dışı tutuluyor.

Kamupersoneli.net