Gündem

65 Yaş Üstü Sokağa Çıkma Yasağı Ne Zaman Kalkacak? İşte Gündeme Gelen Tarih

1 Haziran itibari ile corona virüsü salgını kapsamında normalleşme süreci başlıyor. Bu bağlamda bazı kısıtlamalar kaldırılıyor. Ancak 18 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkma yasağı bir süre daha devam edecek. Vatandaşlar 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağının ne zaman kaldırılacağını araştırmaya başladı. Bu konuya ilişkin olarak 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkma yasaklarının Haziran ayının ortasında veya ay sonunda kaldırılması gündeme geldi.

HAZİRAN AYININ ORTASI GÜNDEMDE

En riskli grup sayılan ve sayıları 7.5 milyona ulaşan 65 yaş üstü vatandaşların kısıtlamasının Haziran ayının ortasında veya ay sonunda kaldırılması bekleniyor. Hürriyet’in haberine göre karar vaka sayılarındaki artış ya da azalmaya göre verilecek. Seyahat kısıtlamalarının kalkmasının ardından vaka artışı olup olmayacağı gözlendikten sonra bir karar verilecek. Buna göre 65 yaş üstü sokağa çıkma kısıtlamasının Haziran ayının ortasında kalkması gündeme gelecek. 

65 Yaş Üstü Sokağa Çıkma Yasağı Ne Zaman Kalkacak? İşte Gündeme Gelen Tarih

HAC ZİYARETLERİ

Riskli çalışma gruplarından diş hekimleri için de kısıtlamanın ağustos ayına kadar devam etmesi bekleniyor. Bununla birlikte Ağustos ayında planlanan hac ziyaretlerinin ise bu yıl yapılmaması bekleniyor. 

65 Yaş Üstü Sokağa Çıkma Yasağı Ne Zaman Kalkacak? İşte Gündeme Gelen Tarih

Tüm bunların yanı sıra planlamaya göre 4 Haziran’da iç hatlar, 10 Haziran’da ise dış hat uçuşları başlayacak. Dış hatlarda uçuşlar ilk olarak KKTC’ye olacak. Bununla birlikte Almanya ile karşılıklı uçak seferlerinin Haziran ayının sonuna doğru, İngiltere ile Temmuz ayında, Rusya ile ise Ağustosta başlayabileceği bekleniyor.