Gündem

65 yaş üstü vatandaşlara seyahat izni! Seyahat izni nasıl alınır? Seyahat izni başvuru linki! Telefon numarasından memleket izni nasıl alınabilir?

65 yaş üstü vatandaşları sevindiren önemli bir gelişme yaşandı. Sağlık Bakanı Koca, sokağa çıkma kısıtlaması olan 65 yaş üstü vatandaşların seyahat izni alıp, memleketlerine gidebileceklerini duyurdu. Bugün başlayan uygulama sonrasında, vatandaşlar, seyahat izni nasıl alınır? Seyahat izni başvuru linki nedir? soruları sıkça aranmaya başladı. Telefon numarasından da seyahat izni alınabiliyor. Seyahat izni başvuruları hakkında merak edilen tüm detaylar haberimizde mevcut..

AYLARDIR EVLERİNDEYDİLER

Koronavirüs salgını sebebiyle, aylardır evlerinde olan 65 yaş üstü vatandaşlar, sadece İçişleri Bakanlığı’nın belirlemiş olduğu saatlerde ve günlerde dışarıya çıkabiliyorlardır. İzin öncesinde yaklaşık 50 gündür evlerinde olan yaşlılara sevdirici haber geldi. Seyahat izni alarak memleketlerine gidebilecek olan vatandaşlar için başvurular bugün baladı. Peki, seyahat izni başvurusu nasıl yapılacak?

65 yaş üstü vatandaşlara seyahat izni! Seyahat izni nasıl alınır? Seyahat izni başvuru linki! Telefon numarasından memleket izni nasıl alınabilir?

BAKAN KOCA AÇIKLAMIŞTI

Konuyla ilgili açıklama dün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan geldi. Aynı günün ilerleyen saatlerinde uygulamanın detaylarını anlatan bir genelge tüm 81 il valiliklerine gönderildi. Bakan Koca, yapmış olduğu açıklamasında şu ifadeyi kaydetmişti:

“Sn. Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla, bilim kurulunun önerileri doğrultusunda; 65 yaş üzeri büyüklerimiz memleketlerine gitme noktasında, sabit bir yere gittiğinden eminsek, sağlık açısından herhangi sorunları yoksa. İlgili kaymakamlıktan bir aylık tek yönlü gidiş kaydı olmak şartıyla bir izin durumu yarından itibaren söz konusu olacak. Bu hareketliliği sağlayan bir unsura dönmemeli, olabildiğince kontrollü bir geçişin sağlanması. Gidilen yerin sabit olması, aile hekimliği tarafından takip edilmesi, sabit noktada evden dışarı çıkmama konusunda izole edilebilmelerinden emin olmalıyız. Bu hareketliliğin yoğun olmamasını önemsiyoruz. Daha kontrollü daha uygun bir mekân söz konusu ise buraya geçişi sağlamak için yaklaşım içinde olunmuş olacak”

SEYAHAT İZİN BELGESİ NASIL ALINACAK?

İznin alınabileceği duyurusunun ardından binlerce 65 yaş üstü vatandaşlar, iznin nasıl alınabileceğini merak ediyor. İzni almak isteyen vatandaşlar, E-Devlet platformunu kullanabilir. Bunun için TC kimlik no ve e-Devlet şifreleri ile giriş yamaları gerekiyor. Daha sonra E-Başvuru kısmına tıklamaları ve “Seyahat İzin İşlemleri” kısmına tıklayarak, başvuruyu yapabilirler.

Seyahat izin belgesi almak için TIKLAYIN

TELEFONDAN DA ALINABİLİYOR

E-Devlet platformu dışında telefon ile de izin başvurusunda bulunulabiliyor. ALO 199 Vefa Destek Hattı’nı kullanarak, seyahat izin başvurusunda bulunabilen vatandaşlar için başvurular bugün sabah saat 09.00’da başladı.