Gündem

ABB ve İBB Belediye Başkanları Görevden Alınacak Mı? Ankara ve İstanbul'a Kayyum Atanacak Mı? Cumhurbaşkanlığı Açıkladı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın kabine toplantısı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Kalın açıklamalarında üç büyükşehir belediye başkanının görevden uzaklaştırılmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın açıklamalarında hükümetin ya da İçişleri Bakanlığının keyfi olarak aldığı kararlar olmadığını belirti. 

ANKARA VE İSTANBUL’A KAYYUM ATANACAK MI?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun görevden alınıp yerlerine kayyum atanıp atanmaması hakkında Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın tarafından bir açıklama yapıldı. 

Buna göre Kalın yaptığı açıklamalarında İstanbul ve Ankara için böyle bir gündem olmadığını ifade etti.

Kayyum atamaları hakkında açıklamalarında TCK’nın terörle müdahale kanunun verdiği yetkiler çerçevesinde bu adımların atıldığını ifade eden Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın teröre doğrudan ya da dolaylı destek olan, terör örgütü mensuplarını belesiyelere alan, onlara iş imkanı açan belediye başkanlarına yönelik kanunlar çerçevesinde gerekli adımlar atıldığını ifade etti.

İbrahim Kalın’ın açıklamaları ise şöyle devam etti:

“Bu tedbirlerin alınması kaçınılmazdır. Bunlar keyfi olarak alınan kararlar değildir. Aynı siyasi görüşe sahip başka belediyeler de var ancak buaralarda bir suç hasılı olmadığı için teadülü tasavvuf uygulanmamıştır. Seçilmiş olmak kimseyi masum kılmaz. İstanbul ve Ankara için böyle bir gündem yok.”

Bir Yorum

  1. İnşAllah atanır bir kayyum eğri ve doğruyu açık bişekilde millet de görür

  2. EVET BENCEDE ATANMALI.700 YIL PADİŞAHLARIN HAREMİ OLANLAR NE ANLASIN DEMOKRASİDEN?

  3. Elbet bir gun o derin uykunuzdan uyancaksiniz ama zor , aysun kayacı cok iyi demis dagdaki cobanla benim oyum bir diye Allahin cahilleri sigirlar sizi

  4. İstanbul Ankara’da ki başkanlar lar teröre destek te bulunrsa alsın. saçmasapan sorulara gerek yok bence