Gündem

ABD Savunma Bakanı Mattis'ten Türkiye Açıklaması!

ABD Savunma Bakanı James Mattis, ABD Konsolosluk çalışanının Türk yetkililer tarafından gözaltına alınmasının ardından Türkiye ile ABD arasında yaşanan vize gerilimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

”VİZE GERİLİMİ ASKERİ OPERASYONLARI ETKİLEMEYECEK”

Yaşanan vize krizine yönelik açıklamalarda bulunan ABD Savunma Bakanı James Mattis, iki ülke arasında gerilime neden krizin askeri operasyonları etkilemeyeceğini ifade etti ABD Savunma Bakanı Mattis açıklamalarında ayrıca, Türkiye ile ABD’nin ortak düşmanlara karşı iyi işler çıkardığını söyledi. 

ABD Savunma Bakanı James Mattis’in konuya dair yapmış olduğu açıklama şu şekilde,  ”Yaşanan vize krizi, askeri operasyonları etkilemedi. Türkiye ile yakın çalışmaya devam edeceğiz. Ortak düşmanlara karşı iyi iş çıkarıyoruz.”

DIŞİŞLERİ BAKANLARI TELEFONLA GÖRÜŞTÜLER

ABD’li Bakan Mattis’in açıklamasının öncesinde ise Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ile telefonla bir görüşme gerçekleştirmişti. İki bakan arasında gerçekleşen görüşmenin ana konusunu ise vizelerin karşılıklı askıya alınması konusu oluşturmuştu. 

Kamupersoneli.net – ANKARA