Gündem

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'dan Vize Krizine İlişkin Açıklama!

Amerika Birleşik Devletleri Ankara Büyükelçiliği tarafından geçtiğimiz günlerde Türk vatandaşlarına yönelik vize başvurularının askıya alındığının açıklanmasının ardından Türkiye’nin Washington’da bulunan Ankara Büyükelçiliği de bir açıklama yayımlayarak ABD vatandaşlarına vize başvurularının askıya alındığını duyurmuştu. 

ABD ile Türkiye arasında yaşanan vize krizine ilişkin ABD Savunma Bakanlığı’dan Pentagon’dan açıklama geldi. 

PENTAGONDAN VİZE KRİZİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Amerika Bileşik Devletleri Savunma Bakanlığı, vize krizinin ardından Türkiye ile ABD arasında devam eden askeri operasyonların geleceğine ilişkin bir değerlendirme de bulundu. Pentagon’dan yapılan açıklamanın içeriğine göre, yaşanan vize krizi, Türkiye’nin ABD ile ortak düzenlediği operasyonları etkilemeyecek.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Albay Robert Manning tarafından yapılan açıklamada konuya ilişkin “Türkiye ile yaşanan gerilim askeri operasyonlarımızı etkilemez” açıklaması yapıldı. 

İNCİRLİK AÇIKLAMASI

İncirlik Üssü ve İncirlik Üssü’nden yürütülen operasyonlara yönelikde değerlendirmelerde bulunan ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Albay Robert Manning konuya dair,“İncirlik’te konuşlu Türk Hava Kuvvetleri unsurları, NATO ve koalisyon kapsamındaki önemli rolünü icra etmeye devam ediyor. İncirlik ve Türkiye’nin diğer üslerden yürütülen DEAŞ karşıtı operasyonlarımız, Türk müttefiklerimizle yakın koordinasyon ve tam desteği ile devam ediyor. Bizim ortak ve ayrı operasyonlarımız da yine yakından koordinasyonla devam edecek.” açıklamasında bulundu.

Kamupersoneli.net – ANKARA