Gündem

Adalet Bakanı Kadir Şeker’in tutuklanması hakkında açıklamalarda bulundu!

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Konya’da Özgür Duran’ı (32) sevgilisi Ayşe D.’yi (35) döverken engellemek istediği sırada çıkan arbedede kalbinden bıçaklayarak öldüren 20 yaşındaki Kadir Şeker‘in durumuyla ilgili olarak şunları söyledi:

TUTUKLULUK SADECE TEDBİR İÇİNDİR

“Deliller çerçevesinde bu soruşturma tamamlanacak. Hepimize düşen soruşturmanın bitmesini beklemektir. Bizim de beklentimiz soruşturmanın bir an önce tamamlanması. Şunu da söylemek gerekir. Bir kişi tutuklu olunca mahkum olmuş gibi değerlendirmek yanlıştır. Tutukluluk bir tedbirdir. Tutuklu olması suçlu olduğu anlamına gelmez. Salıverildi diye suçsuzdur anlamı da çıkmaz. Bunların hepsi yargılama aşamasında hakim ve savcının vereceği kararla ortaya çıkacaktır.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’da Kadir Şeker hakkında sorulan sorulara cevap verdi. Erdoğan Şeker için şunları söyle;

“Tabii orada Kadir insani, vicdani bir durum sergiledi, ortaya koydu. Bundan sonraki süreç yargı ile ilgili bir süreç. Temenni ederiz ki adil bir karara varılır.” dedi. 

Kadir Şeker’in ölümüne sebep verdiği makdülün babası da konu hakkında açıklamalarda bulundu. Öldürülen Özgür Duran’ın babası Cengiz Duran şöyle dedi;

ÖĞRENCİNİN ELİNDE BIÇAK DEĞİL KALEM OLMASI LAZIM

Adalet Bakanı Kadir Şeker’in tutuklanması hakkında açıklamalarda bulundu!

Olayın ardından adliye işlemleri için Konya’ya gelen, Özgür Duran’ın babası Cengiz Duran, yaşananları anlattı. Baba Duran, “Kadir 20, benim oğlum 32 yaşındaydı. Kadir tıp öğrencisi olacakmış, hayalleri varmış. Benim oğlumun hayattan beklentisi yoktu. Sadece kardeşi Niyazi Remzi Duran’ı futbolcu yapmak istiyordu. Sosyal medyada Kadir ’kahraman’ ilan edildi. Ellerinden gelse oğlumu mezardan çıkarıp cezaevine koyacaklar. Bunlar hiç evlat acısı çekmemişler. Vicdan, merhamet kalmamış. Bu olay komple tesadüf. Kadir, olay yerine elinde bıçakla gelmiş. Tek darbe neden kalbine? Bacağına, karnına, koluna değil de neden kalbine? Tıp öğrencisinin elinde kalem olması lazım, bıçak mı olması lazım? Benim oğlum her yerde ’terörist’ ilan edildi. Oğlumun 19 suç kaydı varmış. Buna devlet karar verir, millet veremez ki” diye konuştu.