Gündem

Adaylardan KYK Teklifi: Borçlar Silinirse Ödeme Yapanlarında Paraları İade Edilsin

Cumhuriyet Halk Partisi tarafından geçtiğimiz günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisine bir kanun teklifi verilerek Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğünden öğrenim kredisi alan öğrencilerin borçlarının silinmesi istendi.

Verilen ”351 Sayılı Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”nin detaylarını kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz.

TÜM DETAYLAR

TBMM’ye sunulan kanun teklifinin genel gerekçesinde, KYK öğrenim kredisi alımlarına ve geri ödemelerine dair genel bilgiler verilerek ödemelerin 2 yıl içinde başladığı ve ödenmediğinde ise faizle yükseldiği bildirildi. İşsizlik oranına vurgu yapılan kanun teklifinde özellikle üniversite mezunu işsizlerin sayısına dikkat çekildi. Bunun yanı sıra kanun teklifinin gerekçesinde iş bulanlarında asgari ücretle işe başladığının ifade edildiği kanun gerekçesinde insanların temel ihtiyaçlarını zor karşıladıkları ifade edildi. Bundan dolayı kredi borçlarının silinmesinin gerektiği ifade edildi.

ÖDEME YAPANLARIN PARASI İADE EDİLSİN TALEBİ

Binlerce öğrenim kredisi borcu olan adaylar tarafından kanun teklifinin yürürlüğe konulup konulmadığı araştırılıyor. Bu konu hakkında CHP ve Türkiiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı tarafından henüz bir açıklama yapılmadı. Bu konu hakkında bir açıklama yapıldığında adaylarımızı anlık olarak haberdar edeceğiz. 

Bununla beraber adayların da bu konu hakkında bir teklifleri bulunuyor. Adaylar KYK kredi borçları silinirse ödemesini yapan adayların da ödedikleri tutarların geri iade edilmesi gerektiğini ifade ettiler. 

ÖZEL HABER

Bir Yorum

  1. Tabiki de geri ödeme de olsun niye bizim paramiz gittsin eşitlik olsun

  2. İş aramaya niyeti olmayan yada çalışmaya yüzü olmayan amann evlenirim öderim bi şekil diye düşünenler dolu heryer.

  3. Önce bir izdihamı ortadan kaldırın enflasyonu düzeltin sizden başka birsey istemiyoruz