Gündem

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı'dan Referandum Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, AK Parti 116. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı öncesi, parti girişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Hayati Yazıcı gazetecilere yaptığı açıklamasında Cumhurbaşkanının parti üyeliğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partiyle bağının kurulması için nasıl bir yol izlenecek?” sorusu üzerine, AK Parti’nin Lideri ve Kurucu Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Anayasa’nın 101’inci maddesinin son fıkrasıyla, bir hak yoksunluğuyla karşı karşıya bulunduğunu ve partisinden istifa etmek durumunda kaldığını ifade etti. Konu ile ilgili olarak AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazacı’nın açıklamaları şöyle oldu;

“ŞU AN ÖNÜNDE BİR ENGEL YOK”

“Şu an önünde bir engel yok. Anayasa referandumu Resmi Gazete’de yayımlanır, bizim gündemimizde bunun şeklini şemailini, hangisi şıktır, uygundur ona göre icra ederiz. Bu prosedürleri Genel Başkanımızla, Sayın Cumhurbaşkanımız aralarında konuşurlar ve ona göre prosedürler işler. Yani buraya gelecek gidecek türünden konular konuşulmadı. Anayasa referandum sonuçları bir yayımlansın konuşulur. Bu öyle uzun uzadıya tartışılacak bir mesele değil.”

Kamupersoneli.net – ANKARA