Gündem

Akıncı Üssü İddianamesi Mahkemede

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında Akıncı Hava Üssü’ndeki eylemlere ilişkin 4658 sayfalık iddianamenin tamamlanarak mahkemeye gönderildiğini bildirdi.

Akıncı Üssü’ndeki eylemlere ilişkin iddianamede, bir orgeneral, altı tümgeneral, 18 tuğgeneral, 22 albay, 26 yarbay, 33 binbaşı, 56 yüzbaşı, 62 üsteğmen, 115 teğmen, 131 astsubay ve bir uzman çavuş olmak üzere toplam 481 şüphelinin bulunduğunu bildirdi.Kocaman, 6 şüphelinin sivil yönetici, 4 kişinin de sivil şüpheli olduğu iddianamenin bir numaralı şüphelisinin terörist başı Fetullah Gülen, iki numaralı şüphelisinin Adil Öksüz, üç numaralı şüphelisinin Kemal Batmaz olduğunu kaydetti.

15 Temmuz darbe gecesi darbeciler Akıncı Üssünden kalkan uçaklarla MİT ve Meclis binalarını bombalamışlardı. Darbe girişiminin sonlandırılmasının ardından önlem olarak üs, herhangi bir girişime karşı vurulmuştu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü yakınlarında gözaltına alınan ve daha sonra serbest bırakılan, FETÖ’nün “Hava kuvvetleri imamı” olduğu belirtilen Adil Öksüz ile sivil şüpheliler Harun Biniş, Kemal Batmaz, Nurettin Oruç ve Hakan Çiçek ile eski orgeneral ve Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk’ün de arasında bulunduğu çok sayıda asker şüpheli hakkında yürütülen soruşturmada, hazırlanan iddianame üzerinde son düzeltmeler yapılıyor.

Başsavcılığın iddianamesinde, “2013-2014-2015-2016 yıllarında Akıncı 4. Ana Jet Üs’süne F-16 pilotluğu eğitimi için gelen tüm kursiyer sayısı ve örgüte bağlı kursiyer sayıları karşılaştırıldığında, son yıllardaki kursiyerlerin neredeyse tamamının örgüt üyesi olduğu, bu bağlamda son yıllarda F-16 pilotu olan subayların neredeyse tamamının örgüt üyesi olduğu, örgütün başarısız darbe girişiminde F-16 ya da diğer jet uçaklarının pilotu olan üyelerinin çok küçük bir bölümünü kullanmadığı” tespitleri yer aldı.

Kamupersoneli.net