Gündem

Alaattin Çakıcı Hakkındaki İddialar Dolayısıyla Sağlık Bakanlığı 3 Hastane Yöneticisini Görevden Aldı

Alaattin Çakıcı’nın kaldığı hastanede “Alaattin Çakıcı’ya sınırsız ziyaret izni” verildiğine yönelik bazı haberler yayınlanmıştı. Bu iddiaların araştırılması için Sağlık Bakanlığı inceleme başlatmıştı. 

Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan bu incelemelerin ardından 23 kişilik sağlık personeli gözaltına alınmıştı. Bakanlık yapmış olduğu yeni bir açıklama ile incelemelerin genişletildiğini ve 3 yöneticinin görevlerinden alındığını duyurdu. 

SAĞLIK BAKANLIĞI’NDAN ALAATTİN ÇAKICI AÇIKLAMASI

Sağlık Bakanlığı tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada daha önce başlatılan incelemelerin daha geniş kapsamlı hale getirildiği ve bu kapsamda Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekim Vekili, Başhekim Yardımcısı ile İdari ve Mali İşler Müdürünün görevlerinden alındığını açıkladı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada ayrıca ilgili yöneticilere uyarı cezası verildiği ifade edildi. İşte Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan o açıklama,

“Alaattin Çakıcı’ya sınırsız ziyaret izni” başlığı ile çıkan haberler hakkında daha önce inceleme başlatıldığı ve iki müfettişin görevlendirildiği belirtilerek, “Söz konusu haberlerde yer alan ‘Bakanlığımızın düzenlenen bir sağlık raporuyla ilgili kuşkuları gidermediği’ yönündeki ifadeler ise gelişmelerle ilgili yeterli bilgiye ulaşılamamış olmasından kaynaklandığını düşündürmektedir. Oysa yapılan inceleme sonucunda Kırıkkale İl Sağlık Müdürü ve Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimi görevden alınmış, metni tıbbi terminolojiye uygun dil ve üslupla düzenlenmediği belirlenen sözde raporla ilgili yönetici ve hekimlere uyarı cezası verilmiştir”

Kamupersoneli.net – ANKARA