Gündem

Askeriye İçerisinde FETÖ/PDY Operasyonları

İzmir merkezli 10 ilde düzenlenen “Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY)” yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan 8 zanlı ile talimatla savcılığa getirilen binbaşı H.Ö. “tutuklanmaları” talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.


Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosundan sorumlu İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato’nun, “İzmir’deki askeri casusluk soruşturmasında çeşitli usulsüzlükler yapılarak sahte delil üretildiği” iddialarıyla ilgili FETÖ/PDY’ye yönelik sürdürdüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan 8 kişi ile talimat üzerine askeri inzibatlarca İstanbul’daki evinden alınan Binbaşı H.Ö, İzmir Adliyesine getirildi. 

Savcı Bato, Binbaşı H.Ö. ile gözaltındaki Y.Ş, H.T, F.D, M.K.C, H.K, Ş.Y, R.A. ve emekli astsubay Z.D’yi, işlemlerinin ardından “tutuklanmaları” talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk etti.

5 muvazzaf asker için “yakalanmalarına yönelik gözaltı kararı”

Bato, ayrıca sağlık durumlarını gerekçe göstererek rapor aldıkları için adliyeye götürülemeyen 2’si amiral 5 muvazzaf asker hakkında da nöbetçi mahkemeden “yakalanmalarına yönelik gözaltı kararı” talep etti.

İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Bato’nun talimatıyla önceki gün İzmir merkezli Aydın, Denizli, Balıkesir, Gaziantep, Adana, Trabzon, Samsun, Afyonkarahisar ve Mersin’de operasyon başlatılmıştı.

Operasyon kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen, aralarında gazeteci Tarık Toros ve FETÖ/PDY’nin üst düzey yöneticilerinin de yer aldığı 30 kişiden 8’i gözaltına alınırken, 12’sinin daha önce gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında da arandıkları ve yurt dışında oldukları belirtilmişti.

Öte yandan, İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Bato, operasyon kapsamında Genelkurmay Başkanlığına yazı göndererek 6 muvazzaf subayın savcılığa getirilmesi talimatını vermiş, bu doğrultuda Binbaşı H.Ö. merkez komutanlığına bağlı askeri inzibatlarca adresinden alınarak İzmir’e gönderilmişti. Tümamiral M.Z.U. ve tuğamiral A.S.A. ile binbaşılar K.M, R.Z. ve Ö.G’ye ise sağlık gerekçeleriyle rapor aldıkları için talimatın uygulanamadığı öğrenilmişti.

Kamupersoneli.net  | AA