Gündem

Bakan'dan İstihdam Açıklaması! 7.5 Milyon Vatandaşımıza İlave İstihdam Sağladık

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kocaeli Ticaret Odası’nda (KOTO) üyeler, meslek komiteleri ve iş adamları ile bir araya geldi. Toplantı kapsamında bir konuşma gerçekleştiren Bakan Tüfenkci istihdam ve ekonomi konularına yönelik açıklamalarda bulundu. 

”2017 YILI SIÇRAMA YILI OLACAK”

Bakan Tüfenkci yapmış olduğu konuşmasında 2017 yılını sıçrama yılı olarak gördüklerini ifade ederek bu hedefinde yılın ilk çeyreğinde yakalanan büyüme rakamlarında görüldüğünü vurguladı. Bakan Tüfenkci’nin konuya ilişkin açıklamaları şu yönde, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da ifade ettiği gibi ‘2017 yılı sıçrama yılı olacak’ diye ifade ettik ve 2017 yılına güçlü bir büyümeyle girdik. Herkesi de bu kredi derecelendirme kuruluşları var ya IMF de dahil Dünya Bankası da dahil, biz onları da şaşırtacak bir derecede büyüme rakamlarını yüzde 5 gibi bu şartlarda altında mucizevi bir büyümeyi yakaladık. Bunda sizlerin katkısı ve emeği çok büyük.”

”7.5 MİLYON KİŞİYE İLAVE EK İSTİHDAM SAĞLADIK”

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, KOTO toplantısındaki konuşmasında istihdam rakamlarına da değindi. Bakan Tüfenkci istihdam seferberliği kapsamında bugüne kadar 1 milyon 488 bin kişiye istihdam sağlandığını aktararak toplamda 7.5 milyon kişiye ek istihdam sağlandığını aktardı. Bakan Tüfenkci’nin istihdam konusuna ilişkin açıklamaları şu şekilde, “Cumhurbaşkanımızın liderliğinde başlatmış olduğumuz istihdam seferberliği kapsamında yine TOBB’da oda başkanlarımız, sanayicilerimiz, iş adamlarımızın taahhütlerinin gerçekleşme oranına baktığımızda bugüne kadar 1 milyon 488 bin kişiye istihdam sağlandı. Nisan’da istihdam seviyemizi 28 milyon 157 bin kişiye çıkardık. Böylece küresel krizden bu yana yaklaşık 7,5 milyon vatandaşımıza ilave istihdam sağladık. Bu rakamlar gerçekten önemli rakamlar, bu bize şunu gösteriyor; Türkiye, birlik ve beraberliğini koruduğu sürece, istikrarını koruduğu sürece, güvenliğini koruduğu sürece, biz bunun daha üzerinde başarıları yakalayabiliriz. Aynı dönemde küresel krizden sonra AB’de bizim kadar istihdamını arttıran başka bir ülke yok. Hatta bırakın arttırmayı İspanya, Hollanda, Portekiz, Finlandiya, İrlanda gibi ülkelerde o zamandan bu zamana istihdam kayıpları yaşandı.”

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. bu 7,5 milyonun içinde sadece 9 orman mühendisi var o zaman ne ara aldınız ya 7,5 milyon kişiyi :)))

  2. niye bu 7,5 milyon içinde sadece 9 orman mühendisi var bakana sorabilir misiniz acaba..???

  3. 2017 sıçrama ayı olacakmış
    sorma sıçraya sıçraya kafamızı tavana vurduk hep
    işsizlikten kafayı yedik
    biz atama beklerken bir de tuttunuz merkezi atamayı kaldıralım komple mülakat gelsin dediniz

  4. 7,5 kişiye istihdam mı sağladınız,kime acaba,adamı olan giriyor…torpill torpill torpill…