Gündem

Bakan Yılmaz'dan Öğretmen Alımlarına ilişkin Açıklama!

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nce İstanbul’da düzenlenen bazı etkinliklere katılan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz burada bir konuşma gerçekleştirdi. 

Yapmış olduğu konuşmasında, Milli Eğitim Bakanlığı’nın sorunlarına ve çalışmalarına yönelik açıklamalarda bulunan Bakan Yılmaz, binlerce öğretmen adayının her gelişmesini yakından takip ettiği öğretmen alım sürecine ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

BAKAN YILMAZ’DAN ÖĞRETMEN ALIMI AÇIKLAMASI

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz yapmış olduğu konuşma kapsamında eğitimde öğretmenin önemini bildiklerini vurgulayarak bu kapsamında 580 bin öğretmen ataması yaptıklarını hatırlattı. Konuşmasında öğretmen atamalarının geleceğine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Bakan Yılmaz, Şubat ayında ilana çıkılacağını ve 20 bin öğretmen alımı yapılacağını bildirdi. 

1 MİLYON ÖĞRETMEN 25 MİLYON ÖĞRENCİ VAR

Eğitime kazandırılacak 20 bin öğretmenin ardından yurt genelinde 924 bin öğretmenin olacağını ifade eden Bakan Yılmaz, özel okullarda ki öğretmenlerin sayısıyla bu sayının 1 milyona yaklaştığını söyledi.

Bakan İsmet Yılmaz ayrıca bir milyon öğrenciye karşılık 18 milyona yakın ilk ve orta dereceli okullarda eğitim gören öğrenci bulunduğunu aktararak yüksek öğrenime giden öğrencilerle beraber toplam öğrenci sayısının 25 civarında olduğunu söyledi. 

Kamupersoneli.net – ANKARA