Gündem

Bakanlık Açıkladı! Artık Maçlara Onlarla Gelmek Yasaklandı

İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Jandarma Genel Komutanlığının yanı sıra, Emniyet Genel Müdürlüğü ile 81 İl valiliğine Bakan Süleyman Soylu imzalı “Spor Müsabakalarının Güvenliği” konulu genelge gönderdiği belirtildi.

Söz konusu genelge içerisinde yer alan ifadelere göre vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması için ulusal ve uluslararası spor müsabakalarında etkin güvenlik tedbirlerinin alınması ile müsabaka alanlarında meydana gelebilecek muhtemel olayların önüne geçileceği ifade edildi.

Spor müsabakalarında alınacak önlemler ise şöyle açıklandı;

Özel güvenlik görevlileri tarafından 6222 sayılı kanunda spor alanlarına sokulması yasaklanan ruhsatlı bile olsa ateşli silahlar ile esasen bulundurulması yasaklanan diğer silahlar, her türlü kesici aletler, ezici aleyler, bereleyici veya delici aletler ile patlayıcı, parlayıcı, yanıcı ile yakıcı maddeler alınmayacak.

Ayrıca diğer maddeler ise; uyuşturucu veya uyarıcı maddelerin ve ilgili federasyonun belirlediği esaslara aykırı olarak alkollü içecekler, çevreyi kirletebilecek veya müsabaka düzenini bozabilecek bozuk para, şemsiye, fotoğraf makinası, selfie çubukları, elektronik sigara vb. materyallerin müsabaka öncesinde spor alanında bulunup bulunmadığı kontrol edilecek.

Söz konusu belirtien maddelerin spor alanlarına sokulmaması ve müsabaka alanlarına atılmasının önüne geçilecek.

Belirtilen yasaklara uymayanlar hakkında mevzuat hükümleri kapsamında işlem yapılacak.

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Güvenlik Dairesi tarafından spor programları ve sosyal medya yakından takip edilecek, tahrik, küfür vb. içerik tespiti durumunda gerekli işlemler başlatılmak üzere ilgili birimler ivedilikle harekete geçirileceği belirtildi.

Kamupersoneli.net I ANKARA