Gündem

Başbakan Açıkladı: "Sıra İçişleri'nde"

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan 11 bin 285 öğretmenin ihraç edilmesinin ardından, Başbakan Binali Yıldırım: “Bugünlerde de İçişleri Bakanlığı, valilikler, belediyelerle ilgili bölücü terör örgütüne yataklık etmiş, belediye başkanı olsun, belediye meclis üyesi olsun benzer uygulamalar yapacaktır”dedi.

“Ülkemizde geçtiğimiz 1.5 ay içerisinde fevkalade olaylar oldu. Ülkemizi bölmeye çalışan, kardeşliği birliği beraberliği yok etmeye çalışan terör örgütü ile de amansız mücadele devam ediyor.

Bildiğiniz gibi Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile öncelikle yayınlananlarda FETÖ ile irtibatlı, iltisaklı faal olarak çalışmış, onlara katkı sağlamış kamuda istihdam edilenlerin memuriyetten çıkarılması kararı alındı ve uygulamaya konuldu. Daha sonraki kararnamelerde bölücü terör örgütünün bir şekilde içinde olmuş, lojistik destek sağlamış terör örgütünün faaliyetlerine katılmış, eldeki kamu imkânlarını terör örgütü amacı doğrultusunda aracılık yapmış yerel yönetici ve devletin memurlarına benzer bir uygulamayı da başlatmış bulunuyoruz.

İlk uygulaması da MEB’de başladı. Bugünlerde de İçişleri Bakanlığı, valilikler belediyelerle ilgili bu tip suça karışmış, bölücü terör örgütüne yataklık etmiş, destek olmuş, onlarla birlikte çalışmış, kamu kaynaklarının terör örgütünün amaçları doğrultusunda kullanılmasına rıza göstermiş, izin vermiş belediye başkanı olsun, meclis üyesi olsun, diğer kamu görevlileri için de benzer uygulama yapacak. Nasıl yapılacağı kararnamede açık şekilde belirtildi.

Cerablus’taki işimiz, bir; ülkemizin güney hudutlarını emniyet altına almak. Suriye’de devam eden iç savaş nedeniyle başta DEAŞ (IŞİD) olmak üzere diğer terör grupları, zaman zaman maalesef sınırlarımızın içerisindeki Karkamış, Kilis, Gaziantep bölgelerine roket, füze atıyorlar. 29 civarında vatandaşımız hayatını kaybetti. Ayrıca Gaziantep’te yaşanan düğündeki patlama ile 54 vatandaş hayatını kaybetti. Bunların 29’u çocuk. Tüm bu tehditleri kaldırmak için Özgür Suriye Ordusu’na destek vererek operasyona başladık.

İkincisi; Suriye’nin toprak bütünlüğünü veya yapısını değiştirmek değil. Ülkemizin güney sınırlarını emniyet altına almak, vatandaşımızın da can ve mal güvenliğini sağlamak. Bu iki hususu yüzde 100 sağlayıncaya bundan emin oluncaya kadar buradaki operasyonlarımız sadece DEAŞ değil YPG, PYD gibi diğer terör grupları ile de aynen sürecek.” dedi.

Kamupersoneli.net