Gündem

Başbakan Yıldırım: Gerekirse MHP İle Ortak Etkinlikler Yapabiliriz

Başbakan Binali Yıldırım resmi temaslarda bulunmak üzere Malta’ya gitti. Burada kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım MHP ile ortak miting sorusunun sorulması üzerine Milliyetçi Hareket Partisi ile AK Parti olarak biz bu değişikliği parlamentoya uzlaşarak getirdik. Dolayısıyla bir amaç birliğimiz var. Milliyetçi Hareket Partisi de bu değişikliğin lehinde kampanya yapıyor, biz de aynısını yapıyoruz. Söylemlerimizin benzer olması gayet doğal, gerekirse bazı ortak etkinlikler de yapabiliriz” cevabını verdi.

Başbakan Yıldırım’ın konu ile ilgili açıklamalarından satır başları şöyle;

Bir süredir iki taraf arasında görüşmeler devam ediyor. Evvelsi gün Anastasiadis biraz herhalde sinirlenmiş. Kapıyı vurup dışarı çıkmış. ‘Kriz oldu’ diye haber yayıldı daha sonra ben sigara içmek için çıktım sonra geri geldim bilgisi geldi. Bu taraflar hiçbir zaman çözümü kesintiye uğratacak bir davranış içinde olmuyorlar. Bu çözümsüzlüğün bedelini KKTC ödüyor. Çözüm, Türkiye’nin garantisini sürekli olarak emin edecek ve her iki tarafın adil yönetimini getirecektir.

MHP İLE ORTAK ETKİNLİKLER YAPABİLİRİZ

Bizim önümüzde bir halk oylaması var. Bu oylama 16 Nisan2da yapılacak. Yapılacak değişiklik parlamenter sistemden cumhurbaşkanlığı sistemine geçişini öngörüyor. Bizler bunu vatandaşa soracağız. MHP ile AK Parti olarak biz bu Anayasa değişikliğini parlamentoya uzlaşarak getirdik.

Dolayısı ile MHP ile bir amaç birliğimiz var. Milliyetçi Hareket Partisi de söz konusu değişiklik için kampanya yapıyor. Bizlerde aynısını yapıyoruz. MHP ile söylemlerimizin benzer olması gayet doğal. Gerekirse MHP ile bazı ortak etkinlikler de yapabiliriz.

Kamupersoneli.net | ANKARA