Gündem

Başbakan Yıldırım Libya'da Kaçırılan Türk Vatandaşları İçin Devrede!

Başbakanlık Basın Merkezi yayımladığı bir basın açıklaması ile Başbakan Binali Yıldırım’ın Libya Başbakanı El Sarraj ile bir görüşme gerçekleştirdiğini duyurdu.

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM KAÇIRILAN TÜRK’LER İÇİN DEVREYE GİRDİ

Başbakanlık Basın Merkezinden tarafından yazılı yayımlanan basın açıklamasında, Başbakan Binali Yıldırım’ın Libya’da kaçırılan Türk vatandaşlarının kurtarılması için  Libya Başkanlık Konseyi Başkanı (Başbakanı) Fayez Mustafa El Sarraj ile bir görüşme gerçekleştirdiği aktarıldı. 

Başbakanlık Basın Merkezi tarafından yayımlanan basın açıklaması

Sayın Başbakanımız, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı (Başbakanı) Fayez Mustafa El Sarraj ile bu akşam (4 Kasım) bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiştir. 

Görüşmede, Libya’da kaçırılan üç vatandaşımızın durumu ele alınmış, Sayın Başbakanımız, konuyu yakından takip ettiklerini belirterek vatandaşlarımızın bir an önce kurtarılması beklentimizi vurgulamış ve bu konuda her türlü yardıma hazır olduğumuzu belirtmiştir. 

Başbakan Sarraj, Libya makamlarının, kaçırılan üç vatandaşımızın kurtarılması için tüm imkanlarını seferber ettiklerini belirtmiş ve en kısa sürede vatandaşlarımızı kurtarmayı ümit ettiklerini belirterek gelişmeler hakkında bilgi vermiştir. 

Görüşmede ayrıca, Libya’nın bölünmüşlüğünün aşılarak, bir an önce istikrara kavuşmasına verdiğimiz önem bir kez daha vurgulanarak, BM Genel Kurulu’nda açıklanan yeni yol haritasına desteğimiz ifade edilmiştir.

Kamupersoneli.net – ANKARA