Gündem

Başbakanlık Atamasını Yaptı! Yeni AFAD Başkanı Belli Oldu

Başbakanlık, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) görevi için eski Türk Kızılayı Genel Müdürü Dr. Mehmet Güllüoğlu’nu atadı. 

AFAD BAŞKANLIĞINA MEHMET GÜLLÜOĞLU ATANDI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) resmi internet sitesinde yayımlanan duyuruya göre, Dr. Mehmet Güllüoğlu yeni görevine başladı. Yeni AFAD Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu yeni görevine başlarken AFAD bünyesinde faaliyet gösteren daire başkanlıklarından brifing aldı. Dr. Mehmet Güllüoğlu 2013-2017 yılları arasında Türk Kızılayı Genel Müdürlüğü görevini yerine getirdi. Yeni AFAD Başkanı Güllüoğlu Türk Kızılayı Başkanı olduğu dönemlerde, çok sayıda insani kriz bölgesinde çalıştı. Ayrıca, Mehmet Güllüoğlu Türkiye de bulunan Suriyeli sığınmacılar ve ihtiyaç sahipleriyle ilgili çok sayıda projede görev aldı. 

MEHMET GÜLLÜOĞLU KİMDİR?

Mehmet Güllüoğlu, 1982 yılında Konya’da doğdu. İlk ve orta öğretimini tamamlamasının ardından Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. Aile Hekimliği, İnsani Sağlık Yardımları, Avrupa Birliği projelerinde yer alan Güllüoğlu çok sayıda insani yardım çalışmasına katıldı. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ve Yeryüzü Doktorları Derneğinde yöneticilik yapan Mehmet Güllüoğlu 2013-2017 yılları arasında Türk Kızılayı Genel Müdürlüğü görevini üstlendi. 

Kamupersoneli.net – ANKARA