Gündem

Bedelli Askerlik 4. Celp Dönemi Ne Zaman Belli Olacak?

Kamupersoneli.net olarak bedelli askerlik celp dönemleri hakkında detayları okuyucularımızla paylaşmaya devam ediyoruz.

Söz konusu bu haberimizde bedelli askerlik 4. celp dönemi hakkında merak edilenleri derledik.

Milli Savunma Bakanlığı’nın (MSB) tarafından geçtiğimiz gün içerisinde açıklanan 3ç. celp yerleri sonrasında askerliğini bedelli olarak yapacak vatandaşlar tarafınan 4. celp dönemleri merak ediliyor.

Konuyla alakalı olarak beklenti içerisine giren vatandaşlar bir an önce 21 gün zorunlu temel eğitime gitmek istiyor ve bu konu hakkında detayları öğrenme talebinde bulunuyorlar.

4. CELP DÖNEMİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bedelli askerlikte 4. celp döneminin açıklanacağı tarih henüz belli olmadı.

Ancak bedelli askerlik için son başvuru tarihi olan 3 Kasım 2018 tarihinden önce 4. celp döneminin açıklanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

İLK ÜÇ CELP TAMAMLANMIŞTI

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, bedelli askerlik uygulamasındaki üçüncü celp dönemiyle alakalı olarak detaylar paylaşılmış ve yapılan açıklamada;

“27 Eylül itibarıyla bedelli askerlik hizmeti için başvuran yükümlü sayısı 557 bin 102, başvurusunu tamamlayan yükümlü sayısı ise 215 bin 970 kişidir.

3’üncü celp döneminde silah altına alınacak 13 bin 555 yükümlünün sevk tarihleri, birlik ve yoklama bilgileri ‘www.turkiye.gov.tr’ adresinde yayımlanmış, yükümlülerin kayıtlı cep telefonlarına da bilgilendirme mesajı gönderilmiştir.” ifadeleri yer almıştı.