Gündem

Bedelli Askerlikte 94 Doğumlulara İlişkin Yaş Düzenlemesi Kabul Edildi

TBMM Genel Kurulu’nda Askerlik Kanunu’na ilişkin düzenlemelere dair görüşmeler devam ediyor. Bu kapsamda bedelli askerlik konusuna ilişkin ikinci madde de kabul edildi. 

Kabul edilen maddeye göre, Buna göre 01.01.1994 doğumlular ve öncesinde doğanlar 15 bin TL karşılığı 21 gün askerlik yapacak. Düzenlemeye dair verilen önerge TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

BEDELLİ ASKERLİKTE 1 GÜNLÜK YAŞ DÜZENLEMESİ

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde devam eden Bedelli Askerlik görüşmeleri kapsamında kabul edilen maddeler şöyle;

Bedelli askerlik teklifi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Kabul edilen maddeye göre, yurtdışında yaşayan vatandaşlar 2 bin Euro bedel ödeyerek askerlik görevini yapmış sayılacaklar. Bedelli askerlikten, 1 Ocak 1994 doğumlular da yararlanabilecek. 15 bin TL bedel karşılığı 21 günlük askerlik teklifi kabul edilmiş oldu. 

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Ya lütfen ocak ayını komple dahil edin mağdur etmeyin bizi. Yada 1994 dogumlulari komple dahil edin

  2. bedelliden yararlananlar ilerrki zamanlarda olaki bir askeri sınava veya pollis sınavlarına girdi diyelim mülakatlardan geçme ihtimali nedir mağlum bu meslekler vatan sevgisi ister, diğer meslekler de ister ama emniyet askeriye daha ağır basar bi bedelliden yararlanan bu tür alımlara başvursa neticesi ne olur merak ediyorum doğrusu….konuyla alakası yok ama benimkisi sadece merak