Gündem

Bilim Kurulu'ndan şoke eden koronavirüs açıklaması: Bulaşma olasılığını arttırır!

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, salgına ilişkin önemli uyarılar da bulundu. Klima kullanımıyla ilgili, “Eğer ortamda Kovid-19 bulaştırıcı kişi varsa -ki bu artık dışlanamaz- bulaşma olasılığını artırır” diyerek, klimanın evde hane halkı dışında kimsenin olmadığı zamanda kullanılması gerektiğini ifade etti.

SALGININ BULAŞMA OLASILIĞINI ARTTIRIR

Prof. Özlü, fanlı klimaların araçlarda ya da evlerde hane halkı dışında kimsenin olmadığı zamanlarda çalıştırılabileceğini ifade etti. Özlü açıklamasında, “Ofis, iş yeri, başka kişilerle birlikte seyahat edilen araçlarda klima kullanımı, eğer ortamda Kovid-19 bulaştırıcı kişi varsa -ki bu artık dışlanamaz- bulaşma olasılığını artırır” ifadesini kullandı.

Bilim Kurulu'ndan şoke eden koronavirüs açıklaması: Bulaşma olasılığını arttırır!

FİLTRELERİN GÜVENLİ OLDUĞUNU BİLMİYORUZ

Klima yerine kapı ve pencerelerin açık tutulmasının daha sağlıklı olduğunu ifade eden Bilim Kurulu Üyesi konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamada şu ifadeyi kaydetti.

“Klimalar genellikle oda havasını alarak, soğutup tekrar içeriye verirler. İçerideki havayı, taze havayla değiştirmezler. Bazı klimaların toz, alerjen, bakteri filtreleri olabilir. Ancak KOVID-19 virüsü için bu filtrelerin güvenli olduklarını bilmiyoruz”