Gündem

Bir ilimizde daha corona virüsü yasakları başladı!

Kırklareli İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından corona virüsü ile mücadele kapsamında yeni kararlar alındı. Bu kararlara ilişkin Kırklareli Valiliği tarafından açıklama yapıldı. Bu açıklamada il genelinde corona virüsü salgını ile mücadele sürecinde cenaze ve sünnet mevlitlerinin, sadece birinci derece yakın akrabaların katılımıyla sınırlı tutulacak şekilde düzenlenmesine karar verildiği vurgulandı.

ANONS VE DUYURU YAPILMAYACAK 

Bunun yanı sıra açıklamada selalarda, yaşamını yitirenlerin kimlik bilgisi dışında defin günü, defin yeri ve saati konusunda ayrıntılı bilgi verilmemesi gerektiği belirtilerek gerek belediye başkanlıkları gerekse müftülüklerce ölümlerle ilgili anons ve duyuru da yapılmayacağı ifade edildi.

İl Valiliği tarafından yapılan açıklamanın devamında yine kurul kararıyla havanın soğumaya başlamasıyla birlikte kapalı alanlarda yoğunlaşmaların artacağı öngörüldüğü için kapalı alanlarda kalabalık toplanılmasının halk sağlığı açısından risk oluşturduğu ve kapalı yerlerin sık sık havalandırılması gerektiğinden halka duyuru yapılması gerektiği vurgulandı.

3 SAAT ARA İLE DUYURU

Belediyelerin, il özel idarelerinin, kolluk araçlarının sesli duyuru sistemleri ile camilerden 3 saat ara ile duyuru yapılacak. Bu duyuruda şu ifadelere yer verilecek:

“Kıymetli vatandaşlarımız; salgınla mücadele maske, temizlik ve mesafe kurallarına uyma konusunda çok dikkatli olmalıyız. Saygıdeğer hemşerilerimiz, sonbahara girdik, kış yaklaşıyor. Özellikle tüm kapalı yerlerde ve yoğunluğun arttığı alanlarda fiziki mesafe kuralı noktasında daha dikkatli olmalıyız. Salgında hepimiz birbirimize karşı sorumluyuz. İnşallah birlikte başaracağız'”