Gündem

Çavuşoğlu duyurdu: 15 bin kişi karantinaya alınacak!

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü İcra Komitesi Toplantısı sonrasında önemli değerlendirmeler de bulundu. Toplantı salgın sebebiyle video konferans aracılığı ile gerçekleştirildi. Çavuşoğlu, yapılan toplantının yarında da devam edeceğini ifade etti.

TAKİP EDİLİYOR

Çavuşoğlu, yurt dışındaki Türk misyon çalışmalarıyla da yakından ilgilendiklerini ifade ederek, yurt dışında görev yapan ve buralarda yaşan Türk vatandaşlarının çalışmalarıyla ilgili gelişmeleri takip ettiklerini de kaydetti.

Çavuşoğlu duyurdu: 15 bin kişi karantinaya alınacak!

TÜRKİYE İLK ÜÇTE

Tüm dünyanın koronavirüsle mücadele içerisinde olduğunu, virüs sonrasında dünyanın nasıl bir şekilde işleyici konusunun da önemli olduğunu ifade eden Çavuşoğlu yapmış olduğu açıklamasında şu ifadeyi kaydetti:

“Herkes başka gıda güvenliği ve sağlık alanı olmak üzere ihtiyacını karşılamak için kaynaklarını çeşitlendirme yönünde çalışmalar yapıyor. Tüm ülkelerin, aşağı yukarı liste çeşitlendirmesi yaparken, Türkiye’yi ilk üçe koyduğunu görüyoruz. Bu, bizim için önemli bir fırsattır ve kendimizi buna göre hazırlamamız lazım”

İKİNCİ TAHLİYE ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Yurt dışındaki 25 vatandaşın, Ramazan ayını ve Ramazan bayramını evlerinde geçirebilmeleri için ikinci tahliye çalışmalarının başladığını ifade eden Çavuşoğlu, bu gece 15 bin vatandaşı ülkeye getirileceğinin de altını çizdi. Geriye kalan vatandaşların da getirileceğini ifade eden bakan, açıklamasında,”İkinci başlattığımız tahliye kapsamında, inşallah bu gece itibarıyla 15 bin vatandaşımızı ülkemize getirip, farklı şehirlerde karantina altına almış olacağız. Geri kalan vatandaşlarımızı da getireceğiz. Bu, cumhuriyet tarihinin en büyük tahliye harekâtıdır, operasyonudur. Başarılı ve sorunsuz bir şekilde yürütüyoruz” ifadesini kullandı.