Gündem

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'ndan ABD Başkanı Trump Hakkında Açıklama

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında çeşitli açıklamalarda bulunarak Trump’ın sözlerine değindi. 

Kemal Kılıçdaroğlu açıklamalarında Trump’ın Türkiye ile ilgili açıklamasına ilk tepkiyi partisinin gösterdğini belirtti.

Konu ile ilgili olarak Kemal Kılıçdaroğlu açıklamalarında “Tehdit ediliyorsan tepkini göstereceksin” ifadelerine yer vererek sınırötesine asker gönderme yetkisi veren tezkereye evet diyeceklerini de sözlerine ekledi.

YAPILAN AÇIKLAMA

Bu konuya ilişkin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları şöyle oldu:

“Bu kadar zam nasıl oluyor, bu kadar felaket nasıl geliyor milletin başına. Çünkü her şeye bir kişi karar veriyor. Sarayda oturarak herkesin huzuru yerinde sanıyor. Sarayda tabii herkes birden fazla maaş alıyor. Önümüzdeki hafta sarayın Türkiye’yi nasıl arpalık haline getirdiğinin raporunu açıklayacağım. Kimlerin bir eli yağda bir eli balda hepsini açıklayacağım. Bir hafta sabredeceksiniz. Bu ülkenin her kuruşunun doğru harcanmasını istiyoruz.

Vatandaş, esnaf geçinemiyor. İşsizlikten biliyoruz. Sanayici şikayet ediyr. Demek ki bir sorun var. Herkesin sorunu var, sarayda oturanlar hari. Onlar lale devrini yaşıyor. Kimsenin derdini bilmezler. Hortumla para alıp dünyanın faizini öderler. Borçla ülke yönetirler. Trump bağırıyor, ekonomini darmadağın yapacağım seni diyor. Biliyor ki Türkiye Londra’daki faizcilere teslim edilmiş vaziyette. O nedenle Trump biliyor ekonominin ne olduğunu hangi noktanın zayıf olduğunu. İlk tepki bizden geldi, Türkiye Cumhuriyetini Devletini kimse tehdit edemez dedik. AK Parti’den henüz tık yok. AK Partili kardeşlerimin bunu hafızasında tutması lazım. Bu millet sıradan bir millet değildir. Tehdit ediliyorsan tepkini göstereceksin. Yönetemiyorsan çekileceksin.”