Gündem

CHP Lideri Kılıçdaroğlu: Ecevit Milliyetçiliği Tüm Dünyaya Anlattı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin TBMM Grup Toplantısında 15 Temmuz hakkında değerlendirmelerde bulunarak 15 Temmuz’un Adil Öksüz yakalanmadan aydınlığa kavuşamayacağını belirtti.

Açıklamalarında 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Adil Öksüz’ün ismini defalarca dile getirdiğini ifade eden Kemal Kılıçdaroğlu o gün yakalanan herkese kelepçe takılırken Adil Öksüz’e takılmadığını ifade etti.

Bu konu hakkında CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları şöyle oldu:

“Adil Öksüz’ün kim olduğunu herkes çok iyi biliyor orada ama özel korumaya alınıyor. Öksüz’ün iki cep telefonu var. Diğerlerinin cep telefonları toplanıyor, beyefendinin iki cep telefonu var. Öksüz’ün ayrıca konum belirleme konusunda özel bir cihaz olan GPS cihazı var. Onu Adil Öksüz nereden buldu? Hangi kamu kurumu GPS cihazını Öksüz’e verdi? Bunu defalarca sordum. Öksüz’ün ifadesi dahi alınmadı.”

“MİLLİYETÇİLİĞİ TÜM DÜNYAYA ANLATTI”

Kemal Kılıçdaroğlu açıklamalarının devamında bugünün eski başbakanlardan Bülent Ecevit’in vefatının 13. yılı olduğunu hatırlattı ve Ecevit’in bir yazar, şair, saygın, hiç kimsenin önünde diz çökmeyen bir politikacı olduğunu belirtti. Kemal Kılıçdaroğlu Ecevit’in milliyetçiliği sadece Türkiye’ye değil bütün dünyaya anlattığını da sözlerine ekleyerek şöyle devam etti:

“O, milliyetçiliği laf olsun diye yapmadı. O, ‘Ben milliyetçiliği Akdeniz’in sularına, Beşparmak’ın dağlarına, afyon tarlalarına yazdım.’ dedi. Ecevit’in bir başka özelliği, verilmeyecek hiçbir hesabı yoktu. Her kuruşun hesabını vermeye hazır birisiydi.”