Gündem

Corona virüsü testleriyle ilgili önemli gelişme! O 4 ilin Covid-19 testleri Malatya’da yapılıyor

Çin’de başlayan ve çok yakın bir zamanda hayatımıza dâhil olan virüs için her geçen gün farklı önlemler alınıyor ve çeşitli çalışmalar yapılıyor. Sağlık Bakanlığı’nın bu virüs için belirlemiş olduğu bazı hastaneler bulunuyor. Bu hastanelerde toplanan numunelere virüs taraması yapılıyor.

TEST 3 SAAT İÇİNDE SONUÇLANIYOR

20 Mart tarihinden itibaren, Malatya’da bulunan İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nde çalışmalar yapılıyor. Yapılan çalışmalar ise 3 saat içerisinde sonuç veriyor. Sonuçlar her gün düzenli olarak gerekli yerlere iletiliyor.

Corona virüsü testleriyle ilgili önemli gelişme! O 4 ilin Covid-19 testleri Malatya’da yapılıyor

LABORATUARDA GÜNLÜK 1500 TEST YAPILIYOR

Üniversitenin, Tıbbi Mikro Biyoloji Anabilim Dalı Moleküler Mikrobiyoloji Laboratuarında her gün 1500 tane test yapılıyor. Yapılan testlerin numuneleri ise 4 ilden toparlanıyor. 3 saat içerisinde sonuçlanan testin sonuçları ilk olarak İl Sağlık Müdürlüğü’ne daha sonra da Sağlık Bakanlığı’na gönderiliyor.

Virüsün Türkiye’ye geldiği günden itibaren, gerekli hazırlıkların yapıldığını ifade eden Prof. Dr. Barış Otlu, laboratuar kapasitesinin 1500 örnek çalışabilecek büyüklükte olduğunu ifade etti. Günde 20 saatten fazla aktif bir şekilde çalışan Otlu, Biz laboratuarda günün 20 saatinden daha uzun bir süre aktif olarak çalışıyoruz. Laboratuarımız 24 saat açık. Gelen örnekleri 3 saat içerisinde sonuçlandırıp ilgili doktora ve İl Sağlık Müdürlüğü’ne bilgisini veriyoruz” diyerek, çalışmalar hakkında bilgi verdi.