Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 3 Bine Yakın DEAŞ'lıyı Etkisiz Hale Getirdik!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen büyükelçiler ile iftar programına katıldı. Katıldığı iftar programı kapsamında bir konuşma gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın terör konusuna dair yapmış olduğu açıklamalar şu şekilde, 

” BİZE İCRAAT LAZIM ”

”Son dönemde PKK terör örgütüne ait sığınaklarda ele geçirdiğimiz silahların menşei ülkemizin bu konudaki endişelerinin haklılığını ispat ediyor. bu bölgeyi biz tanırız, eğer biz 40 yıldır bu bölgede PKK denilen terör örgütüyle mücadele veriyorsak ve bu mücadelede 40 bini aşkın insanımızı kaybettiysek bunun dertlisi biziz. Birileri bunu anlamayabilir. Ben senin dostunum demek işi çözmüyor. Bizde güzel bir söz var, bal bal demekle ağız tatlanmaz. Balı yersen ağız tatlanır. Onun için biz öyle lafla peynir gemisini yürütmüyoruz, bize icraat lazım. Suriye ve Irak’ta yaşanan krizlerin yansımalarını çok yakından hisseden bir ülke olarak bu konudaki hassasiyetimizin gözetilmesini beklemek en tabii hakkımızdır. Yüzlerce vatandaşını DEAŞ teröründe kaybetmiş olan ülkemiz elbette herkesten fazla bu bataklığın kurutulmasını arzu etmektedir.”

” 3 BİNE YAKIN DEAŞ’LIYI ETKİSİZ HALE GETİRDİK”

”Biz 3 bine yakın DEAŞ’lıyı etkisiz hale getirdik. Peki DEAŞ’a karşı savaştığını söyleyenler acaba kaç tane DEAŞ’lıyı şu ana kadar etkisiz hale getirdiler? Bunu bize açıklayabilirler mi? Cerablus’tan, Rai’den, Dabık’tan, El-Bab’dan DEAŞ’ı çıkardık. Eğer onlara kalsaydı bunlar hala orada kalacaklardı. Gelin bu işi beraber yürütelim dememize rağmen, biz bu işi bizim terör örgütü olarak ilan ettiğimiz PYD ve onun silahlı kanadı YPG ile yürüteceklerini söylediler. Bize düşen de nedir? Hayırlı olsun. Ama, bizim topraklarımıza yönelik en ufak bir taciz olursa biz de gereğini yaparız. Çünkü bu artık bizim gerek NATO ülkesi olarak gerekse savunma haklarımızı kullanma olarak bunu yapmamızı gerekli kılar. Çünkü milletimizin daha fazla bedel ödemeye tahammülü kalmamıştır. Kimse bizden terör örgütlerine müsamahakar davranmamızı bekleyemez. Kato Dağı’nın tepesinden bin metre dikey aşağı kuyu, onun altında şehir. Bakıyorsunuz yüz, iki yüz metre dağın altında şehirler, mağaralar, inler ve oralarda bütün lojistik malzemeler, silahlar her şey oralarda ve maalesef dost bildiklerimizin silahları oralarda stoklanmış. EYP’ler bombalar oralarda stoklanmış.”

Kamupersoneli.net – ANKARA