Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bedelli Askerlik Tartışmalarına Son Noktayı Koydu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Özbekistan’a hareketinden önce İstanbul Atatürk Havalimanında bir basın toplantısı düzenledi ve kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bir gazeteci tarafından “Bedelli askerlik değerlendirmenizi alabilir miyiz?” sorusu soruldu. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan bir açıklama yaptı. 

BEDELLİ ASKERLİK AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konu ile ilgili olarak açıklamalarında bir tarafta tabi Afrin, bir tarafta Fırat Kalkanı harekatı bunların olduğu bir dönemde gündeme bedelli askerliğin alınmasının şehitlere ve gazilere saygısızlık olacağını belirtti. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimden sonra başkanlık sistemi oturduğunda konunun tekrar masaya yatırılıp atılacak adımlar varsa atılacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında “Aslında bedelli askerlik şu anda hükümetimizin gündeminde değil. Böyle bir durum yok. Ve hele hele bir tarafta tabi Afrin, bir tarafta Fırat Kalkanı harekatı bunların olduğu bir dönemde bunu gündemimize almak şehitlerimize özellikle gazilerimize saygısızlık olur. Bu işlerin istismarını yapanlar da çok çok fazla. Hayırlısıyla şu önümüzde seçim bitmiş olsun, başkanlık sistemine geçiş dönemi hallolduktan sonra bunlar tekrar masaya yatırılır, atılması gereken adım varsa bu adımlar atılır. Ama şu anda böyle bir şey kesinlikle söz konusu değil.” ifadelerine yer verdi.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. Oyum ak partiye idi ailemde verecekti ama bedelli askerlik çıkmazsa ben eşim ve ailerim vermiyecez

  2. Helal reis, ben de tecilliyim 27 yasindayim 2.5 yasinda oglum var ama bedelli dusunmuyorum. Cikarci ve firsatci olmadik cok sukur

  3. Bedelli ile ilgili açıklamasını tvden izledim çok talihsiz bir açıklama seçimlerden sonra duruma bakılır seçimden önce gündemimize alırsak şehitlerimize saygısızlık olur dedi ne yani seçimlerden sonra yine şehitlerimize saygısızlık olmuyor mu açıklama çok saçma sapan oldu oy için olduğu anlaşıldı önce oy sonra duruma bakarız üstü kapalı şantaj bu