Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sığınmacılara 30 Milyar Dolar Harcadık!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletlerin Genel Kurum Toplantısını kapsamında yapmış olduğu konuşmasında Suriyeli sığınmacılara yönelik dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

”SURİYELİ VE IRAKLI SIĞINMACILAR KONUSU”

Suriyeli sığınmacılar konusunda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan konu ile ilgili olarak 3 milyon Suriyelinin Türkiye’de olduğunu vurguladı. Konuşmasında mülteci akımının önlenmesine yönelik adımlar atılacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan şu ifadeleri kullandı.

”3 MİLYON SURİYELİ TÜRKİYE’DE”

”Sayın Başkan, değerli delegeler Suriye tüm dünyada derin yaralar açtı. Terör, sınırları aşarak bir kanser gibi yayılıyor. Suriye halkını maalesef uluslararası toplum yalnız bıraktı. Bu insanların yaşadıklarına kayıtsız kalamazdık. Şu anda ülkemizde 3 milyonun üstünde Suriyeli ile 200 binin üstünde Iraklı’ya ev sahipliği yapıyoruz. Astana toplantılarını başlattık. Yeni bir planı hayata geçiriyoruz. İstikrarlı ve müreffeh bir Suriye için her adımı destekliyoruz. Mülteci akınını önlemek için her türlü adımı atıyoruz. ” ifadelerini kullandı. 

”30 MİLYAR DOLAR HARCADIK”

Avrupa ülkeler ile göçmen konusu üzerinde yapılan antlaşmanın yükümlülüklerine vurgu yapan Cumhrubaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupalı ülkelerin antlaşma yükümlülüklerine uymadıklarını vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, Türkiye’nin sığınmacılara 30 milyar dolar harcama yaptığını ifade ederek. “Çalışmalarımıza uluslararası toplumdan yeterli desteği alamıyoruz. Kamunun, sivil toplum kuruluşlarının harcamaları 30 milyar dolar harcadık. Avrupa söz verdiği yardımı yapmadı.” “Buradan tüm dünyanın huzurunda, topraklarında barındırdığı 3,2 milyon sığınmacının tüm yükünü Türkiye’nin omuzlarına bırakan ülkeleri ve uluslararası kuruluşları verdikleri sözleri tutmaya davet ediyorum.” açıklamalarında bulundu.

Kamupersoneli.net – ANKARA