Gündem

Cumhurbaşkanı'ın Helikopter Ekibindeki Teknisyen ByLock'tan Tutuklandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın helikopterindeki teknisyen, telefonuna ByLock yüklediği gerekçesi ile tutuklandı.

Eylül 2014’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın helikopter ekibine katılan polis memuru Tayyip Sina Doğan, cep telefonuna ByLock yüklediği iddiasıyla tutuklandı. Polis memuru Tayyip Sina Doğan, darbe girişim gecesi Marmaris’teydi.

Cep Telefonuna ByLock Yükledi

Polis memuru Tayyip Sina Doğan, 15 Temmuz’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ve ailesini Dalaman Havalimanı’na götürdü. Tayyib Sina Doğan, cep telefonuna ByLock yüklediği gerekçesiyle 22 Kasım 2016 tarihinde çıkarılan 677 sayılı KHK ile ihraç edildi ve 20 Kasım 2017 tarihinde de tutuklandı.

‘Herhangi Bir Aboneliğim Yok’

Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü’nde ifadesi alınan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın helikopter ekibine katılan polis memuru Tayyib Sina Doğan, Bank Asya’da hesabı bulunmadığını, FETÖ ile bağlantılı okul veya dershanelere gitmediğini, gazete veya dergilere aboneliğinin olmadığını belirtti.

‘Her Türlü Cezaya Razıyım’

İfadesi alınan Doğan’a, 5 Eylül 2014 tarihinde cep telefonuna ByLock yüklediğine ilişkin kayıt gösterildi. Doğan söz konusu duruma ilişkin, ByLock programını hiç yüklemediğini, başka programlar vasıtası ile yönlendirilmiş olduğunu ifade etti. Tayyib Sina Doğan; ByLock içeriklerinin ve kullanıcı adının bana ait olduğu tespit edilirse her türlü cezaya razıyım” şeklinde konuştu.

Kamupersoneli.net – ANKARA