Gündem

Cumhurbaşkanı Nükleer Güvenlik Zirvesine Gidiyor

Cumhurbaşkanı Nükleer Güvenlik Zirvesine Gidiyor

Bugün tarihli Resmi Gazete’de yer alan bildiriye göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 29 Mart-1Nisan 2016 tarihleri arasında nükleer güvenlik zirvesinde olacak. Cumhurbaşkanı’nın yerine işlerine vekalet edecek kişi de İsmail Kahraman olarak belirtilmiş durumda. Resmi Gazete’de yayınlanan tezkere ile vekaleten cumhurbaşkanlığı görevine İsmail Kahraman getirildi. Peki Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı bu nükleer güvenlik zirvesi neden önemli?

Nükleer Güvenlik Zirvesi, terörizmin, nükleer tehditleri, nükleer maddelerin korunması, önlemlerinin alınması ve uluslararası iş birliklerinin yürütülmesi konularında önemli anektodlar sunuyor. Dolayısıyla Nükleer Güvenlik Zirvesinden gelecek sonuçlar son derece önemli. Başta ülkemiz olmak üzere, tüm Dünya ülkelerinin başında önemli problemlerden olan terörizme karşı da önemli iş birliklerinin oluşturulması açısından önem arz ediyor. Buradan hareketle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, belirtilen tarihler arasında Nükleer Güvenlik Zirvesi’ne katılımda bulunacak.

Cumhurbaşkanı Nükleer Güvenlik Zirvesine gidiyor, oradan çıkacak kararlar son derece önemli. Zira global anlamda terör, terörizm ve faaliyetlerinin önlenmesine yönelik bir çok işbirliği çıkabilir. Bu nedenden ötürü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ziyaretinde bulunacak. Erdoğan, ABD’ de iken de cumhurbaşkanlığına Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman vekaleten getirilmiş durumda. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Nükleer Güvenlik Zirvesi kapsamında yapacağı yolculuk sonrası, Türk-Amerikan Medeniyet Müzesinin de açılışını gerçekleştireceği bilgisi paylaşılmış durumda. Müze, Maryland eyaletinde yapımı tamamlandığı için, Cumhurbaşkanı açılışını da yine bu ziyaretinde gerçekleştirecektir.

Kamupersoneli.net