Gündem

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Erdoğan Kürt Seçmenin Güvenini Kazanmıştır

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Daily Sabah gazetesinde bir makalesini yayımladı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın makalesinde pazar günü milyonlarca vatandaşın sandıklara giderek parlamenter sistemin yerine cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin getirilmesini de içeren anayasa değişiklik paketini oyladığını anımsattı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın makalesinde Yüzde 86’ya yaklaşan katılımla gerçekleştirilen halk oylamasında seçmenlerin yüzde 51,4’ünün “evet” oyu kullandığını ifade ederek şu ifadeleri kullandı;

“Ülkemiz, 2002’den itibaren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde siyasi istikrara kavuşmuş olmasına rağmen, 16 Nisan’a dek Türkiye’nin yeniden başarısız koalisyon hükümetlerince yönetildiği döneme dönme riski bulunuyordu. Pazar günü anayasa değişikliğini kabul eden milletimiz, tercihleriyle Türkiye’nin gelecek istikrarını garanti altına aldı.”

“CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KÜRT SEÇMENİN GÜVENİNİ KAZANDI”

“Yeni sistemde Meclisin de yürütmeyi bağlayacak yasalar çıkarmak, cumhurbaşkanları hakkında soruşturma açmak ve hatta onları görevden almak gibi geniş yetkileri bulunuyor. Güçlü fren ve denge mekanizmalarının bulunduğu bu sistemde, cumhurbaşkanı ve parlamento temel konularda uzlaşma sağlamak için birlikte çalışmak durumunda olacak.” 

“Diyarbakır, Siirt, Van ve Mardin gibi illerimizde aynı yönde değişim yaşandı. Bu gelişme, Kürt seçmenin PKK terörünü ve HDP’nin terörü aklama politikasını açıkça reddettiğini gösterdi. Kürt vatandaşlarımızın büyük çoğunluğu demokratik reformları, yatırımları, kamu düzenini ve terörle mücadeleyi desteklemektedir. Kürtler ile PKK arasında kesin bir ayrım yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümet, Kürt seçmenin güvenini kazanmıştır.”

Kamupersoneli.net – ANKARA