Gündem

DAEŞ Sadece Musul'u Değil Her Şeyi Kaybedebilir

 Irak Meclis Başkanı Selim el-Cuburi, Musul’u terör örgütü DEAŞ’tan temizleme operasyonuyla örgütün tamamen bitirilmesini umduğunu söyledi.

Askeri operasyonları, göçmenlerin durumunu ve yardım çalışmalarını gözlemlemek için Musul’un güneyindeki Kayyara Hava Üssü’ne giden Cuburi, buradaki komutanlarla görüştü.

Devlet televizyonunun açıklamalarını yayınladığı Cuburi, “Operasyonun sadece DEAŞ militanlarının kovulmasıyla değil, aynı zamanda örgütün bitirilmesiyle sonuçlanmasını umuyoruz. Böylece DEAŞ’ın başka bir ülkede yeniden gücünü toplaması önlenmiş olur.” dedi.

Musul operasyonunun başarılı olmasının büyük bir ulusal diyalog için zemin hazırlayacağını, siyasi gruplar arasındaki buzları eriteceğini ifade eden Cuburi, Musul operasyonunun “kritik ve tarihi” olduğunu belirterek, “Operasyona tüm güçlerimizin katılması hızlı bir şekilde zafere ulaşma fırsatını artırıyor. Musul’da zafer elde etmek, sadece Ninova’nın kurtarılması değil, aynı zamanda tüm Irak topraklarının DEAŞ pisliğinden temizlenmesi anlamına geliyor.” diye konuştu.

KAMUPERSONELİ.NET – AA