Gündem

Darbe'yi Bildikleri İddia Edilen 16 Yazara 3'er Kez Müebbet İstendi

Darbe girişimini önceden bildikleri ve bu konuda çağrışım yapan mesajlar verdikleri iddia edilen 16 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede, şüphelilerin üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmaları istendi.

” 10 FİRARİ, 6’SI TUTUKLU, 17 ŞÜPHELİ”

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Can Tuncay tarafından, yürütülen FETÖ’nn medya unsurlarına ilişkin yapılan soruşturma kapsamında 10’u firari, 6’sı tutuklu 17 şüpheli hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Soruşturma sonucu hazırlanan 247 sayfalık iddianamede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanlığı ve 65. Türkiye Cumhuriyet Hükümeti ”suçtan zarar gören” sıfatıyla yer aldığı belirtildi. Soruştuma kapsamında ise Abdulkerim Balcı, Ahmet Altan, Mehmet Altan, Nazlı Ilıcak, Ali Çolak, Bülent Keneş, Ekrem Dumanlı, Emre Uslu, Faruk Kardıç, Fevzi Yazıcı, Mehmet Kamış, Osman Özsoy, Şemseddin Efe, Şükrü Tuğrul Özşengül, Tibet Murad Sanlıman, Tuncay Opçin ve Yakup Şimşek şüpheli olarak bulunuyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimini önceden bildikleri ve bu konuda çağrışım yapan mesajlar verdikleri iddia edilen Ekrem Dumanlı, Emre Uslu, Tuncay Opçin, Ahmet Altan, Nazlı Ilıcak, Mehmet Altan ve Prof. Dr. Osman Özsoy’un da aralarında bulunduğu 17 kişi hakkında hazırlanan iddianamede, 16 şüphelinin ‘anayasal düzeni yıkmaya teşebbüs etme”, ”hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs etme” ve ”TBMM’yi ortadan kaldırmaya teşebbüs etme” suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istendi.

” AHMET ALTAN, MEHMET ALTAN VE NAZLI ILICAK’A 3’ER KEZ MÜEBET İSTENDİ”

İddianamede tutuklu şüpheliler yazar Ahmet Altan, kardeşi Mehmet Altan ile gazeteci Nazlı Ilıcak hakkında “TBMM’yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme”, “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme” ve “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme” suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. Altan kardeşler ve Ilıcak’ın ayrıca “silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme” suçundan da 7,5 yıldan onbeşer yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Başsavcıvekili İsmail Uçar tarafından onaylanan iddianame İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi. Mahkeme heyetinin iddianamenin kabulüne karar vermesi halinde şüphelilerin yargılanmasına başlanacak.

Kamupersoneli.net – ANKARA