Gündem

Deprem bölgesi için uyarı!'' Kendi başınıza yardım göndermeyin!'' Nasıl yardım malzemesi gönderilir?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Elazığ depremiyle ilgili açıklama yaptı. Yurfun dört bir yanından çok sayıda yardım paketi ve bağış gelirken, dikkkat edilmesi gereken unsurlar olduğu belirtildi. AFAD ve Kızılay işbirliği ile yapılan bağışların deprem bölgedine ulaştığını belirten Soylu, ”Çadırların içine ısıtıcıları da gönderiyoruz. Tüm vatandaşlarımızın yemek, kalma yerlerini temin etmeye çalışıyoruz. Artçı depremler devam ediyor, çadırlarımızı sevk ediyoruz. Ama spor salonlarımız, okullarımız, taziye evlerimiz açık ve sıcak. her birinin önünde aş evlerimiz var. Toplu barınma merkezlerinde barınabilirsek işimizi daha da kolaylaştıracağız.” dedi. Bakan Soylu özellikle yardım göndermek isteyen vatandaşlara uyarıda bulundu. 

”Aile Sosyal Politikalar Bakanlığımız zaten çalışmalarına devam ediyor. Türkiye’nin her tarafından AFAD koordinasyonuyla sağlanan yardımlar bölgemize ulaştırılıyor. AFAD yönlendirme yapmadan kimse Elazığ ve Malatya’ya kendi başına bir şey göndermesin.”dedi.

 Peki, nasıl bağış yapılır, nasıl yardım malzemesi gönderilir?

SMS YARDIMI

Türk Kızılay’ın deprem bölgesindeki çalışmalarına destek olmak için DEPREM yazıp 2868’e SMS gönderebilirsiniz.

YARDIM PAKETİ 

Türkiye Afet Müdahale Planı gereğince kamu ve sivil toplum kuruluşlarının yapacakları yardımlar AFAD’ın koordinasyonu dahilinde yürütülüyor. T.C. Cumhurbaşkanlığı, deprem bölgesine yardım göndermek isteyen vatandaşların bunu 0312 258 23 23 numaralı telefonu arayarak gerçekleştirmelerini talep ediyor.

Depremzedelere yapılacak yardımlar, afet bölgesinde çalışan birimlere destek olmak için yapılabilecek bağışlar konusunda T.C. Cumhurbaşkanlığı, Türk Kızılay ve AFAD’ın sosyal medya hesaplarındaki anlık güncellemeleri takip edebilirsiniz.

Türk Kızılay’ın geçtiği son bilgiye göre bölgede kan ihtiyacı bulunmuyor. Vatandaşların böyle bir durumda, her ne kadar iyi niyetle de olsa, kan bağışı için kan merkezlerine akın etmesi çalışmaları güçleştirebiliyor. Kan bağışı için de yukarıda bahsi geçen resmi hesapları takip edebilir, ihtiyaç olması durumunda bağışınızı gerçekleştirebilirsiniz.