Gündem

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanlığına Arzu Çerkezoğlu Seçildi

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu ( DİSK ) tarihinde ilk defa bir kadın genel başkanlık koltuğuna oturmuş oldu.

Kani Beko’nun, DİSK Genel Başkanlığı’ndan istifa ederek Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) İzmir 1’inci bölge, 4’üncü sıra milletvekili adayı olmasıyla beraber;

Yönetim Kurulu yeni görev dağılımını kararlaştırdı ve buna bağlı olarak DİSK Yönetim Kurulu’nda yapılan oylama ile beraber Arzu Çerkezoğlu’nun DİSK ‘in yeni genel başkanı olarak seçildiği duyuruldu.

Ayrıca Cafer Konca da Arzu Çerkezoğlu’ndan boşalan genel sekreterlik görevine getirildiği belirtildi.

KİMDİR?

11 Ağustos 1969 yılında Artvin’de doğdu.

Disk Genel Sekreterliği görevini yapmakta olan bir doktordur. Ayrıca İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi mezun olmuştur. 1994 yılı içerisinde ise doktor olarak hizmetler vermiştir.

Evli ve bir çocuk annesidir. Doktorluk mesleğinden hemen sonra sağlık emekçilerinin sendikal mücadeleleri için çeşitli mesailerde yer almıştı. Diğer yandan Arzu Çerkezoğlu, hekimlik kariyerini özel bir hastanede sürdürmektedir.

Doktorluk kariyerine başladıktan sonra da sağlık personelleri için sendikal faaliyetlerde bulunmuştur. Tüm Sağlık Sen ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası’nda üç dönem şube başkanlığı görevlerinde yer almıştır.

DİSK Genel Kurulunda 181 delegenin oyunu alarak Genel Sekreterlik görevine başlamıştır.

Ayrıca DİSK’teki ilk kadın sekreter unvanı kendisine aittir. , Yapılan seçimle beraber DİSK’in ilk kadın genel başkanı seçilmiştir.

Kamupersoneli.net I ANKARA