Gündem

Diyanet Hac ve Umre İşlemlerinde TL'den Vazgeçti

Diyanet İşleri Başkanlığı, hac ve umre fiyatlaması kararında yeniden değişiklik yapma kararı aldı. Dolar yerine TL’ye dönen Diyanet, Suudi Arabistan Riyali’ne geçti.

TL’den Vazgeçti

Diyanet İşleri Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile başlatılan ‘Dolar bozdurma’ kampanyasının ardından hac ve umre işlemlerini dolar yerine Türk Lirası’na geçmişti. Alınan bu kararın ardından yeniden bir değişikliğe giden Diyanet, Suudi Arabistan Riyali’ne geçti.

Suudi Arabistan Riyali’ne Geçildi

Hac ve umre fiyatlamasında 5 Aralık 2016 tarihinde dolardan Türk Lirası’na çeviren Diyanet İşleri Başkanlığı, Aralık 2017’den itibaren umre işlemlerinin Suudi Arabistan Riyali ile yapılması kararı aldı. 2017-2018 yılı umre turları için Türk Lirası olarak belirlenen ücretin, bankalar tarafından Suudi Arabistan Riyali’ne çevrileceği kaydedildi. 

1 Suudi Arabistan Riyali’nin alış fiyatı 2 Aralık itibariyle 1.0410 TL, satış fiyatı ise 1.0462 TL olarak bildirildi.

Bankalara Talimat Verildi

Diyanet İşleri Başkanlığı yapmış olduğu duyuruda, Hac ve Umre Komisyonu’nun 1 Aralık 2017 tarihli kararıyla, umre yolcularına verilecek hizmetler karşılığı alınacak ücretin, artık Türk Lirası değil, Suudi Arabistan Riyali (SAR) olarak tahsil edilmesine karar verildiği açıkladı. 

Yapılan değişiklik ile ilgili bankalara talimat veren Diyanet İşleri Başkanlığı;  “2017- 2018 yılı umre turları için belirlenen ve broşürlerde Türk Lirası olarak yer alan ücret miktarı aynı olmak kaydıyla aralık ayından itibaren Suudi Arabistan Riyali olarak tahsil edilecek. Umre yolcularının ellerinde bulundurdukları Türk Lirası ilgili bankalar tarafından Suudi Arabistan Riyali’ne çevrilerek tahsilat yapılacaktır. Umreye gitmek üzere kayıt yaptırıp çeşitli sebeplerden dolayı umreye gitmekten vazgeçenlerden vize ücreti olarak 185 SAR, malzeme alanlardan ise 70 SAR kesinti yapılacaktır. Türk Lirası’ndan, Suudi Arabistan Riyali’ne geçiş ile ilgili kamuoyu ve ilçe müftülüklerimizin bilgilendirmesi, il müftülükleri tarafından yapılacaktır” açıklamasında bulundu.

Kamupersoneli.net – ANKARA