Gündem

Eğitim-Bir-Sen Başkanı Sevin: Öğretmenin Ücretlisi Sözleşmelisi Olmaz!

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Mithat Sevin, Genişletilmiş İl Divan Toplantısına katıldı. Katıldığı toplantı kapsamında bir konuşma yapan Eğitim-Bir-Sen Başkanı Sevin ücretli öğretmenlerin durumlarına ve ileriki süreçte yapılması gereken çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

EĞİTİM BİR SEN BAŞKANI SEVİN’DEN ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK DEĞERLENDİRMESİ

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Mithat Sevin yapmış olduğu konuşma kapsamında Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın ücretli öğretmenlere yapmış olduğu çalışma süreci 5 yılı aşmış ücretli öğretmenlerin KPSS’ye girmeden mülakata alınmasına yönelik açıklamalarına değindi. Bu şekilde yapılacak bir atamanın mümkün olmadığını ifade eden Mithat Sevin bu durumu da doğru bulmadıklarını aktardı.

“Milli Eğitim Bakanımıza bir televizyon programında gelen soruyu sunucu sordu, ücretli öğretmenleri kadroya geçirmeyi düşünüyor musunuz. Milli eğitim Bakanımızın cevabı, evet beş yıl süreyle ücretli öğretmenlik yapmış öğretmenlikte deneyim kazanmış arkadaşlarımızı KPSS sınav puanı olmaksızın doğrudan mülakata alarak onlardan atama yapacağız. Üçüncü Toplu Sözleşmede bantladığımız 4-C’li personeli hala kadroya alamayan bir yapının, 4-C’lileri hala umutla bekleten sürecin ücretli öğretmenlere kadro vermesini mümkün görmüyoruz. Ve bunu da doğru bulmuyoruz.”

ÖĞRETMENİN ÜCRETLİSİ SÖZLEŞMELİSİ OLMAZ

Ücretli öğretmenlerin maaşlarının asgari ücretten bir az olabildiğini belirten Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Mithat Sevin, ücretli öğretmenlerin maaşlarında düzenleme yapılması gerektiğini söyledi. Ücretli öğretmenlerin sigorta konusunada değinen Eğitim-Bir-Sen Başkanı Sevin bu tür çalışmaların öğretmenler için daha faydalı olacağını bildirdi.

”Siz eğer yapacaksanız önce ücretli öğretmenlere insanca yaşayabilecekleri ücreti verin. Asgari ücretten daha da aşağıda ücretli öğretmenlerimizi bir ücrete mahkum etmekten vazgeçin. Onları 30 gün SSK pirimi ödeyerek tam zamanlı SSK’lı yapın. Belki yapacağınız bu çalışmalar, bu girişimler bu ücretli öğretmenlerimiz için çok daha hayırlı, çok daha uğurlu olacaktır. Ücretli öğretmenlerimizin kadrolu olarak atanmasına karşı olduğumuz anlamı çıkartılmasın. Biz önce öğretmenleri öğretmenler olarak değerlendiriyor. Öğretmenin ücretlisi, sözleşmelisi olmaz diyoruz”

Kamupersoneli.net – ANKARA