Gündem

Ehliyet Yenileme İçin Randevu Alma Süresi Uzuyor

1 Ocak 2016’da yürürlüğe giren yönetmelik gereğince, sürücü ehliyetleri 2020 yılına kadar yenilenmesi zorunlu hale getirildi. Ehliyet yenilemek için, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ait internet adresinden randevu almak gerekiyor. Ancak özellikle büyük illerde, yığılma dolayısıyla en erken 2-6 ay sonrasına gün verilebiliyor.

Ehliyetleri yenilemek için büyük illerde randevu alma süresi yoğunluk nedeniyle birkaç ayı bulabiliyor. İstanbul, İzmir için randevu alma süresi 2 ay olurken, Ankara, Diyarbakır illeri için bu süre 4 veya 6 ay olabiliyor. Randevu alınıp müracat yapıldıktan sonra da yeni ehliyetin hazırlanması için bir süre beklemek gerekiyor.

”DİYARBAKIR 6 AY SONRASINA RANDEVU VEREBİLİYOR”

Ankara Emniyet Müdürlüğü en erken ağustos ayına randevu verirken, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde haziran ayında randevu verebiliyor. İstanbul’da Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü’den bir ay içerisinde randevu alınabiliyor. İzmir’de randevu alma süre 2 ayı bulurken, Antalya, Giresun ve Denizli’de bu süre 1 ay. En yoğun olan kent ise Diyarbakır. Diyarbakır’da ehliyet yenilemek için randevu süresi 6 ayı buluyor.

Kamupersoneli.net ANKARA