Gündem

Ekonomi Bakanlığı Taşerona Kadro Sınav Sonuçlarına İtirazlar Ne Zaman Yapılacak?

Ekonomi Bakanlığı tarafından taşerona kadro sınavı 19 Mart 2018 ile 20 Mart 2018 tarihlerinde gerçekleştirildi. Sınav ise Ekonomi Bakanlığı merkez binası 26. Kat 1.nolu Eğitim Salonunda gerçekleştirildi.

Ekonomi Bakanlığı taşerona kadro sınavı sözlü olarak gerçekleştirildi. Ekonomi Bakanlığı Tespit Komisyonunca başvurusu kabul edilen ve sınava girmeye hak kazanan adaylar sözlü sınava sıra numarasına göre kimlik belgelerini ibraz etmeleri suretiyle sınava alındı.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Peki sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Sınav sonuçlarının Ekonomi Bakanlığı tarafından ne zaman açıklanacağı bilinmiyor. Bakanlık sınav sonuçları için bir tarih vermedi. Bu konu ile ilgili olarak duyuruda “Sınavda başarılı ve başarısız olanlar Kurumumuz internet adresinde ilan edilecektir. İlan tebligat yerine geçecek olup kişilere ayrıca tebligat yapılmayacaktır” ifadelerine yer verildi.

SINAV SONUÇLARINA İTİRAZLAR

Tüm bunların yanı sıra sınav sonuçları açıklandığında adaylar nasıl itiraz edeceklerini sorguluyorlar. Sınav sonuçları açıklandıktan 4 iş günü içinde itirazlar yapılacak ve değerlendirmeler 5 iş günü sürecektir.

Bu konu ile ilgili olarak “Sınavda başarılı olamayanlar, sonuçların ilan edildiği tarihten itibaren en geç 4 iş günü içerisinde gerekçesini de belirtmek suretiyle yazılı olarak Bakanlığımız Personel Dairesi Başkanlığına itirazda bulunabilir. İtirazlar Sınav Kurulunca 5 iş günü içerisinde değerlendirilerek karara bağlanacak ve sonuç ilgiliye yazılı olarak tebliğ edilecektir” denildi. 

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA