Gündem

Erdoğan açıklamıştı! Uygulama tüm Türkiye'de 14.00'te başladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, video konferans aracılığıyla kabine toplantısı gerçekleştirmişti. Yapılan açıklamada 23 – 24 – 25 – 26 Mayıs tarihlerinde tüm Türkiye’de eş zamanlı sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağını ifade etmişti. 65 yaş üstü vatandaşlar, bu Pazar (24 Mayıs) 14.00 – 20.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecekleri belirtilmişti.

UYGULAMA 14.00 – 20.00 ARASINDA

Koronavirüs salgını sebebiyle 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkması kısıtlanmıştı. Yasak sebebiyle sokağa çıkamayan vatandaşlar, bu hafta verilen izinle güneşin tadını çıkartabilecek. İzin 14.00’te tüm Türkiye’de başlayacak olup, 20.00’de sona erecek.

Erdoğan açıklamıştı! Uygulama tüm Türkiye'de 14.00'te başladı!

MASKE VE SOSYAL MESAFEYE DİKKAT

Sokağa çıkma izni olan vatandaşların maske takması gerekiyor. İkametleri dışına çıkamayacak ve araç kullanmayacak olan vatandaşlar, sadece bulundukları bölgede hava alabilecek. Maske takarak sokağa çıkan 65 yaş üstü vatandaşların, sosyal mesafe kuralına uyduğu görüntülendi.

2 HAFTADIR DIŞARIYA ÇIKIYORLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapmış olduğu duyuruyla 2 haftadır sokağa çıkıp, güneşin tadını çıkartan vatandaşlar, bu hafta da tüm Türkiye’de sokağa çıkma yasağı uygulanırken, dışarıya çıkabilecekler.