Gündem

Erkan Tan'dan, Gezi eylemlerine katılanlar hakkında skandal sözler

Fransa’daki benzin fiyatlarına gelen zammı protesto eden ve ülke geneline yayılan Sarı Yelekler’in gösterilerine değinen Erkan Tan, olayları Türkiye’ye taşımak isteyenlerin olduğunu ileri sürdü.

Gezi Direnişi eylemlerini örnek gösteren Erkan Tan, eyleme katılanlar hakkında nefret söyleminde bulundu. Tan yazısında, “Silah sıktılar. Taş attılar. Molotof kokteyli attılar. Sadece kamu mallarına değil binlerce sivil vatandaşın malına mülküne zarar verdiler” iddiasında bulunurken “Bu nedenle başları kesilmelidir” diyerek Gezi Direnişi’ne katılanlara kin kustu.

Tan yazısında “Bu saatten sonra, Türkiye’de Sarı Yelek hayali kuranların sonu Sarı Etek olur” diyerek tehditlerine devam etti.

Erkan Tan 19 Haziran 2013 Tarihinde Gezi Eylemleri Hakkında daha farklı konuşmuştu;

GÖRÜNEN HEDEF BAŞBAKAN GÖRÜNMEYEN HEDEF İSE CEMAATLER

Gezi Parkı olayları ile birlikte toplumsal yapımız ve siyasi dokumuz biraz örselendi. Konuyla ilgili siyasiler, akademisyenler, iş adamları ve vatandaşlarımız çeşitli yorumlar yaptılar. Olaylarla ilgili hemen herkesin ve her kesimin haklı olduğu noktalar var. Artık bu olayları kaşımak yerine sağlıklı tahliller yapmak gerekir diyen Tan; Gezi eylemlerinin hedefinde görünen ismin o zaman ki başbakanı Erdoğan olduğu ama görünmeyen hedefinin ise cemaatler olduğunu savunarak, aslında Gezi Eylemlerinin hedefinin cemaatlere yapılan bir eylem olduğunu iddia ederek cemaatleri savunmuştu. 

Erkan Tan Gezi eylemlerin, cemaat ile ilgili alakasına değinerek;

Başbakan görünür hedeftir. Görünmez hedef ise cemaatlerdir. Maalesef milletin ve memleketin hizmetinde olan cemaatlerin de hedefte olması ayrı bir üzüntü kaynağımdır.