Gündem

FETÖ Soruşturmasında Savcı Değişti

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) kararnamesi ile Ocak ayında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı görevine getirilen Yüksel Kocaman’ın ardından Ankara Adliyesi’nde yeni görev değişiklikleri gerçekleşti. Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, adliyedeki yeni iş bölümünü belirledi. En önemli değişiklik FETÖ soruşturmasında yaşandı ve Başsavcı vekilleri Ali Kuşçuoğlu, Ergün Şahin ve Mehmet Odabaşı, darbe  soruşturmalarının da yürütüldüğü Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma  Bürosunda görevlendirildi.

Darbe girişimi soruşturmalarını yürüten Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu’ndan sorumlu Başsavcı vekili Necip Cem İşçimen ise  Bilişim Suçları Soruşturma Bürosu’nun başına getirildi. 

Cumhuriyet Başsavcıvekili Mustafa Sağıroğlu, Tercüme Bürosu işlemlerini yürütmek ve ilamat ile infaz işlerini takip etmekle sorumlu oldu. Başsavcıvekili Ahmet Berke, Fikri ve Sınai Haklar Soruşturma Bürosunda, Başsavcıvekili İlhan Ayaz da Basın Suçları Soruşturma Bürosunda görevlendirildi.

Memur Suçları Soruşturma Bürosunda Başsavcıvekili Hüseyin Şahin, Aile İçi Şiddet Suçları Soruşturma Bürosunda da Başsavcıvekili İbrahim Halil Selçik görevlendirildi.

Başsavcıvekilleri Zafer Ediş, Çek Suçlarını Soruşturma, Ön Ödeme ve Kabahatler Bürosundan; Cevat İşlek, Kaçakçılık ve Mali Suçlarla Mücadele Bürosundan; Gürhan Aktaş ise Zamanaşımı Bürosundan sorumlu oldu.

KPSS yolsuzluklarına yönelik yaptığı soruşturmalarla bilinen ve bu zamana kadar sınav yolsuzluklarıyla ilgili 10 ayrı dava açılmasını sağlayan Savcı Yücel Erkman da Zamanaşımı Bürosu’nda görevlendirildi.

Başsavcıvekili Ahmet Hamdi Kaya, Müracaat ve Suçüstü Bürosundan; Başsavcıvekili Zekai Yusuf Sarıbay, Muhabere Bürosundan, Başsavcıvekili Cafer Güven Kara da maaş mutemetliği, levazım ve ayniyat bürolarından sorumlu oldu.

Yeni iş bölümüyle bazı ağır ceza mahkemelerinin duruşma savcıları da değiştirildi.

Kamupersoneli.net