Gündem

Hükumet Sözcüsü Bozdağ OHAL'in Devam Edip Etmeyeceği Konusunu Değerlendirdi!

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda bazı kurumların 2018 yılı bütçe görüşmelerine katıldı. Katıldığı görüşmeler kapsamında bir konuşma gerçekleştiren Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, OHAL’e ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

BAŞBAKAN YARDIMCISI BEKİR BOZDAĞ’DAN OHAL AÇIKLAMASI

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, olağanüstü halin devam edip etmeyeceğine ilişkin yapmış olduğu açıklamasında, OHAL’in devem etmesini düşünmediklerini belirterek bazı zorunlulukların bu süreci uzattığını belirtti.

Konuşmasında OHAL’in geleceğine ilişkin de açıklamalarda bulunana Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ hükümetin zorunlukları tespit edeceğini Milli Güvenlik Kurulu’nun da gereğini yapacağını açıkladı.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ’ın OHAL açıklaması,

“Bizim düşüncemiz, olağanüstü hali uzatmak değildi ama ortaya çıkan ihtiyaçlar olağanüstü hali uzatma zaruretini ortaya koymuştur. Bundan sonra da Türkiye’nin olağanüstü hali uzatma zarureti devam ettiği sürece olağanüstü hal devam edecektir. Bu zaruretin ne olduğunu elbette hükümetimiz, Milli Güvenlik Kurulu takdir edecek ve bunun gereğini yapacaktır.”

Kamupersoneli.net – ANKARA