Gündem

İçişleri Bakanlığı’ndan flaş genelge! Evlenme işlemleri için o zorunluluk kaldırıldı!

İçişleri Bakanlığı’ndan “Evlendirme İşlemleri” konulu bir genelge gönderildi. Gönderilen genelgeye göre artık evlendirme işlemleri sırasında çiftlerden birinin ikamet ettiği il ve ilçelerdeki evlendirme dairelerine başvuru zorunluluğu kaldırıldı.

40438-d49f64c6ca36eb6eed66.jpg

VATANDAŞIN YÜKÜ AZALTILDI

Alınan karar, 81 ile genelge olarak bugün gönderildi. Artık evlenmek isteyen çiftlerde, başvuru için aranan ikamet zorunluluğu ortadan kaldırıldı. Bu şekilde vatandaşların yükü de azaltılmış olurken, hizmet sunum süreçleri kolaylaştırıldı.

dugunevlenme-1475417-2.jpg

ADRES ŞARTI ARANMAYACAK

Genelgeye göre evlenmek isteyen çiftlerde yerleşim yeri ve adres şartı artık aranmayacak. Evlenme için müracaatlar istenilen bir evlendirme memurluğuna yapılabileceği belirtildi.

5fead58d18c77323f4607f76.jpg

SINIRLARA BAĞLI OLARAK İŞLEM YAPILMAYACAK

Konuyla ilgili 81 il valiliğine gönderilen genelgenin detayları şu şekilde ifade edildi:

“Artık kadın veya erkeğin evlenme müracaatları, birinin oturduğu yerdeki evlendirme memurluğu sınırlarına bağlı olarak gerçekleşmeyecek. Evlenmek isteyen çiftler yerleşim yeri ve diğer adres şartı aranmaksızın evlenme müracaatlarını herhangi bir evlendirme memurluğuna (Muhtarlıklara yapılan evlendirme başvuruları hariç olmak üzere) yapılabilecek.

Evlenme başvuru işlemlerinin herhangi bir evlendirme memurluğu tarafından yürütülmesi düzenlemesiyle hem bürokrasi hem de hizmet sunum süreçleri kolaylaştırılırken, vatandaşın yükü de azaltmış olacak”